Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

Maukas jauheliha- perunamuusivuoka

 Tämä perunamuusista, jauhelihasta ja kasviksista valmistettu vuoka mukailee shepardspieta. En kuitenkaan nimeäisi tätä laatikkoruokaa samaksi, koska alkuperäisessä shepardspiessa käytetään juuri tietynlaista lihaa, kasviksia ja mausteita, eivätkä näiden ruokien ainekset toisiaan oikein vastaa.

Tätä kyseistä laatikkoa tein ruuaksi poikani rippijuhliin pari vuotta sitten. Tämä on maukas ja pienin muutoksin myös kasvisvaihtoehdoksi muuntautuva ruoka, jota on helppo tehdä kerralla isompikin määrä. Seuraavalla ohjeella tekee ison, (n. 20x30cm) vuoallisen tätä laatikkoa. Itse jaan määrän useampaan n. 2 annoksen vuokiin, jotka voin pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Ainekset;

Muusi:

2 kg perunoita

100g voita

2 kananmunaa

3tl suolaa

3 dl / tarpeen mukaan maitoa

Lihatäyte:

700g naudan jauhelihaa

2 keskikokoista sipulia

n. 400g kasviksia 

= (porkkanaa, herneitä, maissia, paprikaa tai papuja. Tai kaikkia näitä 😅)

2 lihaliemikuutiota

0,5 dl worcestershire-kastiketta

Loraus soijakastiketta

2 rkl paprikajauhetta

Mustapippuria

n. 0,5 dl ketsuppia


Perunat keitetään kypsäksi. Kattilasta kaadetaan vesi pois ja perunat survotaan sähkövatkaimella muusiksi. Ensimmäisenä muusiin lisätään suola sekä useammaksi palaksi pilkottu voi. Muusia sekoitellaan hiljakseen, kunnes voi on sulanut. Seuraavaksi mukaan sekoitetaan maito. Maidon määrässä kannattaa huomioida se, että jos muusin haluaa pursottaa ruusukkeiksi, muusin ei saa olla liian löysää ja siksi maito kannattaa lisätä pienissä erissä. Lopuksi muusiin sekoitetaan nopeasti mukaan kananmunat. Ne antavat muusille ilmavamman rakenteen.

Lihaseoksen porkkanat voi keittää kuorineen ja kuoria ja pilkkoa kypsinä tai ne voi pilkkoa raakana ja kiehauttaa vasta sitten. Herneet ja maissit käytän pakasteesta ja paprikan tuoreena. 

Sipulit kuoritaan ja pilkotaan ja ne kuullotetaan öljyssä paistinpannulla. Pannulle lisätään jauheliha ja ruskistetaan se. Mukaan lisätään kasvikset ja mukaan murennetaan liemikuutiot. Lihaseos maustetaan ja sitä käännellään pannulla, kunnes ylimääräinen kosteus on poistunut.

Lihaseos levitellään vuoan pohjalle. Perunamuusi pursotetaan ruusukkeiksi lihaseoksen päälle.

Vuokaa paistetaan 200 asteisessa uunissa kunnes pinta on saanut väriä, eli n. puoli tuntia.

 Meillä tämä vuoka maistuu ihan jokaiselle 😊





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti