Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 20. kesäkuuta 2022

Kardemummalla maustettu sitruuna-raparperimehu


Raparperistä on mahdollista valmistaa raikasta mehua monella tavalla ja monella mausteella. Tähän helppoon mehuun (onko mehun keittäminen todellisuudessa ikinä vaikeaa? 🤔) riipaisin raparperin kaveriksi sitruunan ja maustoin mehun kardemummalla, jolla mehun maku taittuu mukavasti.

Ainekset n. 2 litraa mehua

500g raparperia
1 sitruuna
1 tl kardemummaa
2 litraa vettä
N. 2,5 dl sokeria

Raparperit pestään ja palotaan n. 2cm paloiksi kattilaan. Sitruuna pestään hyvin ja siivutaan raparperin kaveriksi. Mukaan lisätään vesi ja kardemumma.


Ainekset kiehautetaan kattilassa ja jätetään kannen alle hiljaksiin jäähtymään (keitoksen ei tarvitse jäähtyä kylmäksi, vaan niin paljon, että sitä on helpompi käsitellä). Mehu siivilöidään tai valutetaan harson läpi ja puristetaan viimeisetkin tipat talteen 😊

Valutettu mehu keitetään uudelleen sokerin kanssa. Sokerin määrää voi oman makunsa mukaisesti vähentää tai lisätä.

Sokeroitu mehu on valmista käytettäväksi ja pullotettavaksi. Pakastepullossa mehun voi myös pakastaa.

Mehu lantrataan vedellä suurin piirtein suhteessa 1:4.

Samasta puskasta kotoisin olevien raparperin varsista sain ensin kellertävää ja toisella kertaa vaaleanpunaista mehua. Että kumpiko nyt sitten parempi? 😊











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti