Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 9. kesäkuuta 2022

Punapäivänkakkarat - virkattu tyynyn päällinen

 En ihan mahdottomasti ole lämmennyt kirkkaille väreille virkkauksissa, mutta Unelmien puutarha-peiton jälkimainingeissa ajattelin toteuttaa kukkasomisteisia tyynynpäällisiä eri värisillä langoilla. Juuri värityksen vuoksi nämä kuviot muistuttavat punapäivänkakkaroita.

 Suoraan en mistään sopivaa virkkausmallia löytänyt, joten toteutin kuvion kierros kerrallaan kokeillen. Ja heti ensimmäiseen kierrokseen, eli kukan keskiöön lipsahti virhe, jonka vuoksi jaot ei menneet tasan ja laskemista sekä jotain ylihyppyjä piti tehdä olovanaan paljonkin seuraavilla kierroksilla. Jatkoin kuitenkin samalla, seitsemän popcornin keskiöllä loppuun saakka, että kaikki kukat näyttäisivät suurinpiirtein samalta.

Kaikesta huolimatta viimeisen palan kohdalla symmetrisyys ja silmukat sitten jo täsmäsivät niin, että piirsin ja sanailin ohjeen sen mukaisesti.

1.krs; 6 kjs. Suljetaan rengas ps

2.krs; 5 pylvään popcorn (popcorn suljetaan ketjusilmukalla) + 2kjs. huom. kerros aloitetaan 3 kjs (korvaa yhden pylvään). Yhteensä 7 popcornia, joiden välissä ketjusilmukkakaaret.

3.krs; samanlaisia 5 pylvään popcorn+2 kjs yhdistelmiä kaksi jokaiseen popcornien välissä olevaan kjs-lenkkiin sekä jokaisen edellisen kerroksen popcornin päähän (lukuunottamatta viimeinen popcorn, joka hypätään yli).

4.krs; 5 pylvään popcorn+2kjs yhdistelmä jokaisen edellisen kerroksen popcornien välissä olevaan kjs-lenkkiin

5 krs.; [ 3pp yhteen (kjs-lenkkiin) x 2, 3 kjs+ks (kjs-lenkkiin) x 2, 3 kjs ] toistetaan 4 kertaa.



Jatketaan valkoisella langalla kaavion mukaan. Ensimmäisellä kierroksella huomioitava, että ketjusilmukkalenkkeihin ja niiden välissä oleviin kiinteisiin silmukkoihin tehtävillä kiinteillä silmukoilla pyritään peittämään edellinen kierros niin, että vihreät lehdet kulmissa korostuvat.

Kukat on virkattu pääosin Novitan cotton crochet - langalla ja 1,5 koukulla. Keskiöön käytin jämänä löytynyttä hieman paksumpaa lankaa (vyötteen puuttumisen takia en tiedä varmaksi merkkiä tai vuosimallia), jonka virkkasin 2 koukulla.

Palat yhdistin toisiinsa viimeisen kierroksen kjs lenkeillä ja kiinteillä silmukoilla.

Kun kaikki neljä palaa oli kiinni toisissaan, jatkoin vielä koko neliön ympäri kaksi kierrosta kolmen silmukan ja kaksi kierrosta viiden silmukan ketjusilmukkalenkeillä, jolloin sain päällisestä riittävän suuren.

Valmiin suuren neliön kiinnitin puuvillakankaaseen ompelemalla. Tyynyn virkatun osan tausta sekä takaosa ovat perus puuvillakangasta ja vetoketjun sijaan tein keskelle tyynynpäällistä aukon, joka suljetaan nauhoilla. Päällimmäiseen osaan ompelin pitsin, joka peittää irsottamisen ja alustyynyn näkymisen solmujen väleistä.

Valkoisen ”värittömyyden” ystävänä tykkään näistä kirkkaista kukkasista yllättävän paljon 🥰




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti