Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 23. toukokuuta 2022

Unelmien puutarha Cal

 

Kalevala Cal peitosta innostuneena etsiskelin jotain vastaavaa ”pientä” peittoprojektia ja törmäsin tähän Anceliga Design unelmien puutarhaan. Malli on ilmainen. Aivan ihanat kukkakuviot kiehtoivat ja oman Kalevalani jälkeen uskoin pystyväni tekemään tämän peiton.

Langat ja värit määrittelin itse, vaikka peittoon olisi ollut saatavilla valmiita lankapaketteja. Halusin peiton väreiksi hempeitä pastellisävyjä ja niihin sekoitin pari tummempaa sävyä. Lankana Alize Cotton Gold ja koukun koko 3,5.

En voi retostella onnistuneeni ainoassakaan palassa täydellisesti, koska jotain oman ajatuksen ja ohjeen välisiä ristiriitoja matkan varrella esiintyi. Kun en osannut ohjeen mukaisesti edetä, sovelsin ohjetta ja koetin saada niiltä osin palat vastaamaan kuvia. Ja kunhan kierrosten silmukkamäärät täsmäsivät, työn etenemisen kanssa ei vaikeiden kohtien jälkeen ollut ongelmia. Jälkikäteen huomasin osuneeni väärään valitessani pari tummaa sävyä väreihin mukaan. Mielestäni ne tekevät kokonaisuudesta hieman rauhattoman. Tässä nähdään se idea, miksi niitä valmiiksi suunniteltuja lankapaketteja on saatavilla… 😅

Peittoon on suunniteltu kuusi eri kukkakuviota; daalia, orvokki, unikko, vuokko, lilja sekä pioni ❤️

Jokainen kukkaneliö tehdään kahteen kertaan, jolloin peiton kooksi tulee 3 x 4 palaa. Palojen välipitsiin tein yhden ylimääräisen kierroksen, jolla ajattelin saavani peittoon hiukan lisää kokoa. Tämän peiton lopullinen koko on n. 150cm x 200cm. Välipitsin lisäämiseen oli myös se syy, että halusin valkoisen olevan selkeästi peiton pääväri. Ja jälkeenpäin huomasin, että välipitsin kierrosmäärässä tulee huomioida toiseksi viimeisen ympäryskierroksen kaaret... Yksi lisäkierrospari olisi vielä tarvittu, että jako olisi mennyt tasan. Mutta soveltamalla tästä selvittiin.

Oma lempipalani tuntui olevan taas aina juuri se pala, jota parhaillaan tein... 🌸

Peiton virkkaaminen ei ollut helpoin tekemäni virkkaustyö. Kovin pitkässä liemessäkin sen tekeminen oli. Aloitin sen virkkaamisen noin 1,5 vuotta sitten ja se on ollut useita kertoja pitkiä aikoja odottelemassa taas innostusta ja omaa aikaansa. Kukkien osuudet vaativat keskittymistä ja ihan yhdessä illassa ei yksi kukka valmiiksi tule. Lisäämäni ylimääräinen kierros paloissa aiheutti tosiaan sitten sen, ettei reunuksen jako mennyt tasan. Muutenkin kun koronan jälkimainingeissa pää on ollut jotenkin jumissa, niin tein lähes koko reunuksen soveltaen ohjetta, kun ohje ei sitten millään auennut.

Suurta ihmetystä aiheuttaa tämänkin peiton osalla se, kuinka erilaisia kolmiulotteisia kuvioita virkkaamalla voikaan saada aikaan! 

Vaikka välillä joidenkin valmiiden kukkkaosien värien olisinkin tahtonut olevan jotenkin erilaiset, olen erittäin tyytyväinen kokonaisuuteen ja lopputulokseen. 😊








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti