Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 8. toukokuuta 2022

Äitienpäiväkakku kulhossa

 

Tässä tilanteessa, kun toipilaana ei aivan vielä jaksa tehdä kaikkea ja tuntuu että pääkin on hetkittäin yhä ihan sumussa, äitienpäiväkakun sijaan päästin itseni helpolla ja tein kakun lasikulhoon. Ladoin siis kakun ainekset kerroksittain lasiastiaan. Näin ei tarvinnut murehtia kakun ulkonäköä, vaan pääpaino oli maussa.

Ainekset;

1/2 valmis kakkupohja

1 dl kermaa

1 tlk maitorahkaa

Sokeria kermarahkan maustamiseen

N. 300g tuoreita mansikoita

1 banaani

Vaahtokarkkeja


Kerma vatkataan vaahdoksi ja vaahtoon sekoitetaan maitorahka ja sokeri.

Lähdin latomaan aineksia lasisen, n. 1,5 litran tarjoilukulhon pohjalle kerroksittain niin, että alimmaksi tuli kermarahkaa. Sen päälle levittelin mansikka- ja banaanilohkoja sekä vaahtokarkkeja. Ohuesta kakkupohjasta leikkasin sopivan kokoisia palasia jotka asettelin tasaiseksi kerrokseksi kulhoon ennen seuraavaa kermarahkakerrosta. 

Toistin kerrokset ja lopuksi leikkasin mansikoista siivuja, jotka asettelin viimeisen kermarahkakerroksen päälle.

Annoin kakun kuvatuksen oleentua viileässä kelmulla peitettynä seuraavaan päivään. Näin kakkupohjat imevät itseensä tarvittavaa kosteutta.

Hyvistä aineksista syntyy väistämättä herkullinen lopputulos.

Ihanaa äitienpäivää 🥰







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti