Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 10. toukokuuta 2022

Vadelma - lime juustokakku


Vadelman ja limen yhdistelmä juustokakussa on ihanan pirteä ja raikas. Ihanaa kakussa on myös sen väriyhdistelmä 😍

Pohjan ainekset;

150g diggestive tai kaurakeksejä

100g sulatettua voita

Keksit murskataan ja painellaan leivinpaperilla pohjustetun 26cm kakkuvuoan pohjalle. Tässä kakussa käytän reunoilla mieluusti kalvoa, jonka avulla reunasta tulee kauniin sileä.


Vadelmakerroksen ainekset;

1 pkt (175g) maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kermaa

1 tlk ranskankermaa

2 dl (pakaste)vadelmia

1 dl vettä

1,5 dl sokeria

4 liivatelehteä

Kerma vaahdotetaan ja sen joukkoon sekoitetaan ranskankerma ja notkistettu tuorejuusto. Vadelmat, vesi ja sokeri keitetään kattilassa hillokkeeksi, johon sulatetaan vedessä pehmitetyt liivatelehdet. Seoksen annetaan jäähtyä hieman ja lisätään se kerma-juustoseokseen.

Tasaiseksi sekoitettu massa kaadetaan keksimurupohjan päälle ja pinta tasoitetaan.

Kakku nostetaan pakastimeen hyytymään. Sekoittumisen estämiseksi alemman kerroksen täytyy olla täysin hyytynyt, kun ylempi kerros lisätään sen päälle.


Limekerroksen ainekset;

1 pkt (175g tuorejuustoa)

2 dl kermaa

1 tlk ranskankermaa

2 limeä (mehut ja osa kuorista)

200g valkosuklaata sulatettuna

3 liivatelehteä

Vihreää elintarvikeväriä

Kerma, ranskankerma ja tuorejuusto vaahdotetaan ja sekoitetaan yhteen samalla tavalla kuin edellisessä kerroksessa. Lime-hedelmien kuoria raastetaan massan joukkoon (määrä oman maun mukaan) ja hedelmistä puristetaan mehut. Mehu kuumennetaan kiehumispisteeseen ja siihen sulatetaan vedessä pehmennetyt liivatelehdet. Sulatettu ja jäähdytetty valkosuklaa sekoitetaan nauhana kermamassaan koko ajan sekoittaen. Samoin lopuksi jäähdytetty mehu liivatteineen. Värjätään massa sopevan vihreäksi.

Massa levitetään vadelmakerroksen päälle ja jähmetetään mieluusti vaikka seuraavaan päivään saakka.


Vadelmakiilteen ainekset;

3 dl sokeroitua vadelmamehua

2 dl vadelmia ja n. 1 dl vettä

4 liivatelehteä

Vadelmat keitetään ja paseerataan niin, että kiilteeseen ei tule siemeniä. Vadelmamehu kuumennetaan lähes kiehuvaksi ja siihen sulatetaan vedessä liotetut liivatelehdet. Paseeratut vadelmat sekoitetaan mehuun. 

Annetaan mehun hieman jäähtyä ja kaadetaan se limekerroksen päälle. Kaatamisessa käytän apuna lusikkaa, jota pidän kakun päällä ja jonka kautta kiillemehu valuu kakun päälle. Tällä tavalla mehu ei niinkään irrota limekerrosta ja kerrokset pysyvät erillisinä ja kiille kirkkaana.

Koristeluun käytin valkosuklaasta tehtyjä raitoja, limesiivuja ja pakastekuivattuja vadelmamuruja. Mielestäni on kiva kertoa kakun koristeilla siitä, miltä kakku maistuu 😊




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti