Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 30. toukokuuta 2022

Grillijuurekset

Ihan mainioita ja hyvän makuisia ovat nuo valmiit grillissä lämmitettävät kasvikset, mutta tapaan tehdä näitä saman tyyppisiä annoksia itse niin, että niitä on tarvittaessa käsillä. Ja onhan tämä nyt kustannuskysymyskin. Erilaiset juurekset maksavat 1-2,5 € / kilo, foliovuokia tapaan ostaa isoina erinä ja muut tarvittavat ainekset löytyvät valmiina maustevarastoista ja jääkaapista, eikä niitä paljoa yhteen satsiin kulu. Näin on sitten hetkeksi eteenpäin grillauksen lisäkkeet valmiina.

Ainekset:

0,5 kg perunoita

 0,5 kg porkkanoita

0,5 kg lanttuja

75 g voita

Mausteet oman maun mukaan;

Suolaa

Paahdettua sipulia

Mustapippuria

Paprikajauhetta

Chilirouhetta

Valkosipulirouhetta

Juurekset kuoritaan, lantut ja perunat lohkotaan pienemmiksi ja niitä keitetään suolalla maustetussa vedessä. Juureksia ei pidä keittää täysin kypsiksi, ettei ne muutu mössöksi sitten grillattaessa. 

On hyvä huomioida eri juuresten vaatimat kypsymisajat, ettei juureksista tule liian pehmeitä. Jos juurekset keittää samassa kattilassa, keittäminen aloitetaan porkkanoista. Ne laitetaan ensin kattilaan ja niiden kiehuttua n. 15 minuuttia, mukaan lisätään lantut ja pian (n. 5 minuutin päästä) perunat ja kypsentämistä jatketaan vielä n. 15 minuuttia. Kypsymisajat riippuvat keitettävien juureslohkojen koosta.

Juureksista kaadetaan pois keitinvesi ja niiden annetaan jäähtyä niin, että käsitteleminen on mahdollista. Jäähtyneet kasvikset lohkotaan halkaisijaltaan 2-3 cm kokoisiksi paloiksi.

Voi sulatetaan ja siihen lisätään mausteet. Maustevoi kaadetaan kuutioitujen juuresten päälle ja sekoitellaan niin, että joka juures on saanut oman osansa voista ja mausteista.

Juurekset annostellaan n. 1 litran foliovuokiin. Ohjeen määrästä tulee kolme vuokaa.


Nämä vuuat säilyvät viikon päivät jääkaapissa tällaisenaan, mutta itse tapaan suosiosta pakastaa osan vuoista odottamaan seuraavia grillauskertoja. 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti