Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Juustoiset perunat grilliin

 

Kerroin aiemmin grillijuureksista. Nämä perunavuoat menevät samaan sarjaan, vaikka valmistus hieman noista juureksista poikkeaakin.

Ainekset

n. 1 kg perunoita

0,5 kg bataattia

0,5 kg porkkanoita


n. 0,5 l vahvaa liha- tai kasvislientä (0,5 litraa vettä ja 2 kpl liemikuutioita)

n. 200 g sulatejuustoa

Mustapippuria

1 pkt, 170g sinihomejuustoa

Perunat, bataatti ja porkkanat kuoritaan ja niitä keitetään suolalla maustetussa vedessä. Keittämisessä pitää huomioida, ettei juureksia keitetä kypsäksi, vaan kyseessä on esikypsentäminen. Porkkanalle riittää 20-25 minuuttia, peruna- ja bataattilohkoille n. 15 minuuttia. Perunoiden ja bataattien kypsennysaika on riippuvainen siitä, minkä kokoisina paloina ne keittää, joten keittoaika pitää suhteuttaa kokoon.

Kypsät juurekset jäähdytetään ja ne palotaan halkaisijaltaan n. 2-3 cm kuutioiksi.

Liha- tai kasvisliemi valmistetaan kattilassa. Sulatejuusto lisätään liemeen ja keitellään lientä hiljaksiin, kunnes juusto on sulanut liemeen.

Hieman jäähtynyt juustoinen liemi kaadetaan juuresten päälle ja käännellään ainekset sekaisin. Seos maustetaan mustapippurilla.

Juurekset annostellaan n. 1 litran mittaisiin foliovuokiin ja sinihomejuusto murennetaan juuresten päälle. Ohjeen aineksista saa neljä perunavuokaa.

Nämä vuoat voi pakastaa, jolloin niitä on tarvittaessa käsillä 😊



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti