Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 21. joulukuuta 2022

Valkoinen Joulu: pienet taatelikakut suklaakuorrutuksella

 Jouluksi haluaisin leipoa aina vähän kaikkea, mutta siten sitä syömistä kertyy ihan liikaa... Siksi ajattelin tehdä tämän vuoden joulukakut miniversioina.

Olen saanut mummoltani jo aikapäiviä sitten lahjaksi alumiiniset kakkuvuoat, joista toinen on sellainen pieni, vetoisuudeltaan vain n. litran kokoinen. Ostin tälle vuoalle kaveriksi toisen pienen vuoan (että voin tehdä taikinaa täysmäärän, mutta puolittaa sen näihin pikkuvuokiiin ja paistaa molemmat kakut kerralla).

Ja näin sai kakkushöy alkaa...

Ainekset;

250g taateleita
2,5 dl kahvia
200g voita
2 kananmunaa
2 dl muscovadasokeria
2dl kermaviiliä
3,5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniliinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
100g tummaa suklaata

Taateli paloitellaan ja keitetään sitä kahvissa kunnes taatelit ovat pehmenneet. Taateli-kahviseokseen lisätään paloiteltu voi, joka sulaa näppärästi lämpimään taatelimössöön samalla jäähdyttäen sitä. Jäähtyneeseen massaan sekoitetaan sokeri ja munat sekä keskenään yhteen sekoitetut paloiteltu suklaa ja kuivat aineet. Lopuksi lisätään kermaviili ja sekoitetaan taikina hyvästi sekaisin.

Voitelin ja jauhotin pienet kakkuvuoat ja paistoin niitä uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.
 

Jäähtyneisiin kakkuihin tein suklaaganachekuorrutteen.
 
Ainekset:
 
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
 
Kermaa lämmitellään hiljaksiin kattilassa siten, että paloiteltu suklaa sulaa kermaan. Sekoitetaan massa tasaiseksi.
 
Hieman jäähtynyt suklaasoosi levitellään kakkujen päälle ja koristeeksi sopii erilaiset koristerakeet.




 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti