Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 23. joulukuuta 2022

Valkoinen joulu: Pienet kirsikkakakut

 Kuten taatelikakut, myös tämän joulun kirsikkakakuista tein söpöt miniversiot. 

Kirsikkakakun ohjeena käytän lyhyen ikuisuuden ikäistä "englantilaisen hedelmäkakun" ohjetta (joka ei käsittääkseni kyllä ole lähelläkään englantilaista hedelmäkakkua...). Käytän leivonnassa kuivattujen hedelmien ja sukaattien sijaan pelkästään kirsikoita. Ja nuo kirsikat saa mieluusti olla säilykekirsikoita, koska ne ovat huomattavasti mehukkaampia, kuin rasioiden sokeroidut versiot. Vihreitä säilykekirsikoita en ole löytänyt vuosiin, joten niiden suhteen olen tyytynyt sitten noihin sokeroituihin versioihin. Pääasia on, että saan kakkuihin vihreää ja punaista väriä.

 Ohje:

Ja kuten olen ohjeeseen kirjoittanut, kaksinkertaisella taikinalla tulee isompi kakku ja tässä tapauksessa kaksi pienempää kakkua.

Pehmeä voi ja sokeri sekoitetaan vaahdoksi. Mukaan lisätään munat yksitellen aina välissä voimallisesti vatkuloiden. 

Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja puolitetut kirsikat sekoitetaan jauhojen joukkoon. 

Jauho-kirsikkaseos sekoitetaan voiseokseen vuorotellen kirsikoiden liemen kanssa.

Taikina jaetaan voideltuihin ja jauhotettuihin vuokiin ja kakkuja paistetaan uunin alatasolla 175 asteessa n. 45 minuuttia.

 Kakut kuorrutin voikreemillä, jonka valmistin seuraavasti;

Ainekset:

  100 g voita

2 tl vaniliinisokeria

n. 3 dl tomusokeria

loraus kermaa

Pehmeä voi, vaniliinisokeri ja suurin osa tomusokerista sekoitetaan sähkövatkaimella yhteen. Koostumus on kuivaa ja kokkareista, joten mukaan sekoitetaan kermaa sen verran, että koostumus muuttuu levitettäväksi ja ihanan kuohkeaksi. Tarvittaessa tomusokeria lisätään ja varsinkin jos kermaa menee mukaan liikaa, voi tomusokeria lisätä, kunnes koostumus tuntuu oikealta.

Kreemiä levitetään kakkujen päälle ohut kerros.

Koristeena käytin erilaisia koristerakeita.

Kuorrutteen vuoksi kakut säilytetään viileässä.

Herkkukakku kirsikan ystävälle 😋



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti