Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 20. joulukuuta 2022

Valkoinen joulu: karpalo-pistaasifudge

Valkoinen fudge on ollut pitkään todo-listalla. Olin ajatellut terästää tämän fudgen jotenkin ihan toisin, mutta päädyin maustamaan sen pistaasipähkinärouheella ja kuivatuilla karpaloilla, joiden yhdistelmä sopii mielestäni ihan täydellisesti jouluun.

Valkoisen karpalo- pistaasifudgen ainekset:

1 tlk (304g) kondensoitua maitoa

300g valkosuklaata

50g pistaasirouhetta

100g kuivattuja karpaloita

Kondensoitua maitoa lämmitetään teflonkattilassa. Maitoa ei kuitenkaan kiehuteta, vaan pidetään sitä lämpimänä. Rouhittu valkosuklaa sulatetaan maidon joukkoon pienissä erissä.

Karpaloiden määrä on ohjeessa 100g, mutta karpalo antaa tarvittavaa happamuutta makeaan fudgepohjaan, joten tuo määrä ei välttämättä ole mikään yläraja. Karpaloita voi halutessaan myös hieman pienistää, jos ne ovat kovin suuria.

Pistaasirouhe ja karpalot sekoitetaan fudgemassaan. 

Massa levitetään leivinpaperilla vuorattuun, n. 15x20cm kokoiseen vuokaan.

Massan ollessa vielä pehmeää, ripottelin pinnalle koristeeksi osan karpaloista.

Fudge siirretään viileään ja annetaan sen levätä seuraavaan päivään saakka. Jähmettynyt fudge poistetaan vuoasta ja leikataan terävällä veitsellä pieniksi kuutioiksi.

Makea ja värikäs jouluherkku sopii vaikka joulun ruokalahjaksi. 🥰




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti