Jouluksi ruokapöytään kuuluu kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Eikä ruuan määrän mitoitus osu oikein ikinä kohdilleen. Siispä välipäivän ruuanlaitto keskittyy kamppailuun ruokahävikkiä vastaan.
Näihin lindströmin lihapulliin käytin yli jääneet rosollin ja punajuurilaatikon sekä avatun kermapurkin jämät.
Jauhelihan ja muiden ainesten määrä suhteutetaan ylijäämien määrään. Tällä erää ainekset olivat seuravat:
n. 3 dl rosollia
1/2 foliovuoka punajuurilaatikkoa
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
700g jauhelihaa
1/2 dl sipulirouhetta
Mustapippuria
1/2 tl suolaa
Survoin rosollin ja punajuurilaatikon sauvasekoittimella soseeksi.
Sekoitin kerman, munat, sipulirouheen, mausteet ja korppujauhot sekaisin. Annoin korppujauhojen turvota seoksessa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen sekoitin mukaan punajuurisoseen ja jauhelihan. Taikina tuntui vielä hieman löysältä, joten kangistin sitä lisäämällä mukaan vielä n. 1/2 dl korppujauhoja.
Pyörittelin taikinasta leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle palleroita, joiden halkaisija oli n. 3cm.
Paistoin lihapullia 200 asteessa (keskitasolla) n. 25 minuuttia. Pidän pinnastaan rapeista lihapullista, joten annan lihapullien paistua yleensä ihan huolella.
Mainioita pullia vaikka perunamuusin kanssa 😋
juu ja kaikkea ei kerrota ruoasta miehille.ovat arkajalkoja.
VastaaPoistaJuuri näin 😂 Joskus on parempi olla kertomatta kaikkia reseptien saloja 👍🏻
Poista