Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Valkoinen joulu: Lanttulaatikko

Joulun yksi klassikoista on lanttulaatikko. Sen maku on joulun maku.

Kuten porkkanalaatikko, myös lanttulaatikko on mausteista ja makeaa. 😋

Myös lanttulaatikkoa tapaan tehdä isomman määrän samalla kertaa.

Ainekset kahteen, n. 1,5 litran vuokaan;

2 kg lanttuja

Vettä ja suolaa keittämiseen

2 dl kermaa (laktoositon)

100g voisulaa (laktoositon)

3 kananmunaa

1,5 dl siirappia

2 tl suolaa

2 tl kanelia

2 tl inkivääriä

1/2 tl muskottipähkinää

(Korppujauhoja pinnalle)

Lantut kuoritaan ja keitetään suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

Kypsät lantut survotaan soseeksi. Soseen ei tarvitse olla täysin sileää, mutta kovin isoja kokkareita soseeseen ei tarvitsisi jäädä.

Hieman jäähtyneeseen soseeseen lisätään voisula ja kerma. Munat, siirappi ja mausteet lisätään massaan ja sekoitetaan se tasaiseksi.

Lanttuseos levitetään uunivuokaan (tai pienempiin vuokiin) ja soseen päälle ripotellaan tasainen, ohut kerros korppujauhoja. Laatikko on luonnollisesti gluteeniton, jos korppujauhot jättää pois tai käyttää gluteenittomia korppujauhoja. Korppujauhojen päälle, laatikon painellaan lusikalla koristeelliset painaumat.

Laatikoita paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia.

Myös lanttulaatikot teen hyvissä ajoin ennen joulua ja pistän ne pakastimeen 😊





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti