Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Lumiukot sulavat piparien päälle

 

Olen aiemmin tehnyt näitä lumiukkopipareita piparitaikinasta ja pääksi olen pyöritellyt pallon sokerimassasta. Näin sitten fasen leivontaryhmässä jonkun käyttäneen pään sijaan vihreiden kuulien puolikkaita ja siltä pohjalta mietiskelin toteutukselle eri vaihtoehtoja.

Marmeladin käyttäminen päänä on ehdottoman hyvä ajatus ja tätä leivonnaista raikastava elementti. Vihreät kuulat sensijaan tuntuivat äkkiseltään puolikkainakin hieman turhan suurilta suunnittelemieni piparien kokoon nähden. Niinpä etsiskelin pienempiä puolipyöreitä marmeladeja ja juuri sopivia löytyi ulkolaisen ruokakauppaketjun valikoimasta... Pikkuleipäpohjaksi valitsin vaaleiden piparien version seuraavalla ohjeella;

150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl kardemummaa
1tl inkivääriä
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa

Voi sulatetaan kattilassa ja voin joukkoon lisätään siirappi ja mausteet. Kun seos on jäähtynyt Lisätään mukaan vuorotellen yhteen sekoitetut kuivat aineet ja kerma. Taikina sekoitetaan tasaiseksi ja sitä lepuutetaan yön yli jääkaapissa. Taikina nostetaan huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista, että se pehmenee ja on leivottavissa.

Taikina kaulitaan n. 5 mm vahvaksi levyksi ja siitä otetaan isolla muotilla pikkuleipiä. Pikkuleipiä paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Taikinasta tulee n. 25 isoa pikkuleipää.
Jäähtyneille pikkuleiville asetetaan marmeladipallukka ja pikkuleipä marmeladeineen päällystetään vahvalla pikeerillä.


Porkkananenät pyörittelin oranssista sokerimassasta ja asetin ne vielä kostealle pikeerille. Ajatuksena oli, että näitä pikkuleipiä voi säilöä rasiassa vaikka päällekkäin nenien katkeamatta. Lopuksi pikeerin kuivuttua piirtelin lumiukoille silmät ja ”risukädet” mustalla elintarviketussilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti