Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 1. joulukuuta 2020

Suloiset balleriinatossut virkkaamalla

 

Oli niin söpöt tossut nämä, että oli ihan pakko ne tehdä. Pinterestissä vaihteeksi kuvan näin ja idean sieltä nappasin.

Käytin 3 koukkua ja puuvillalankaa.

Työ virkataan pylväillä niin, että kierrettäessä koko työtä pylväs kiinnitetään silmukan takimmaiseen lankaan. Kun työ muuttuu suuaukon kohdalla edestakaisin virkattavaksi, tehdään joka toinen kierros silmukan etu- ja joka toinen takareunaan niin, että kuvio pysyy työn oikealla puolella muuttumattomana.

Ohje

Valkoinen kärki

Aloitusrengas max 4 kjs + ps

1 krs.                  10 p renkaaseen

2 krs.                  3 kjs, jonka jälkeen 2p jokaiseen silmukkaan = 20 s

3 krs.                  3 kjs, jonka jälkeen toistetaan (1p + 2p) = 30 s.

4 ja 5 krs.          3 kjs, pylväs jokaiseen silmukkaan = 30 s.

Vaihdetaan väriä

6 krs.                  3 kjs korvaamaan ensimmäinen pylväs, jonka jälkeen toistetaan pylväitä niin, että joka viidenteen silmukkaan tehdään 5 pylvästä =36 s.

7-10 krs.            pylväskierroksia ilman levennyksiä.
Tämän jälkeen ryhdytään virkkaamaan työtä edestakaisin ja muodostetaan tossun reunat ja pohja

11- krs                Pylväät virkataan kierrokselle edelliskierrosten tapaan, kunnes jäljellä on 6 silmukkaa. Tästä käännytään takaisinpäin. Tehdään 3 kjs, käännetään työ ja jatketaan aloituspisteeseen saakka. Kuten aiemmin mainitsin, tällä kierroksella pylväät tehdään silmukoiden etummaiseen lankaan. Seuraavalla kierroksella taas takimmaiseen ja niin edelleen. Näitä kierroksia jatketaan, kunnes tossu on halutun pituinen. 

Omaan n. 38,5 jalkaan kierroksia tuli 11

Lopuksi taitetaan edestakaisin virkattu osa kahtia ja kiinnitetään yhteen virkaten nurjalta puolelta kiinteillä silmukoilla. Tästä syntyy kantapään taakse tuleva sauma 


Näitähän voi sitten tuunata ja muokata ihan rajattomasti. Kantapään taakse voi tehdä viimeiset kierrokset samalla värillä kuin kärki, tossun somisteena voi olla virkattu rusetti, suuaukon voi kiertää nirkkokierroksella… Taas vain mielikuvitus on ainoa rajoittava tekijä.

Todella helppo ja nopea työ. Nämä ovat täydellinen joululahja äidille, siskolle, ystävättärelle, kummitytölle… ❤️ Ja niin nopeat tehdä, että vielä ehtii ennen joulua tekemään vaikka useamman parin.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti