Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 19. joulukuuta 2020

Piparicookiet

 

Varsinaisesti pipareita en tapaa valmistaikinasta leipoa, mutta piparkakkutaloihin se taikina kelpaa varsin hyvin. Tänä vuonna piparkakkutalo jäi muiden kiireiden vuoksi tekemättä ja valmistaikinat olin jo pakastimeen hankkinut... En halunnut jättää niitä sinne, koska seuraavan kerran tarve niille olisi sitten vasta vuoden päästä. Niinpä työstin taikinoista pienellä tuunauksella cookiestaikinan. 

Ainekset;

500g piparitaikinaa
100g valkosuklaata
50g hasselpähkinärouhetta

Suklaat rouhitaan karkeaksi rouheeksi ja hasselpähkinärouhe lisätään niiden päälle. Painellaan piparitaikinaa rouheeseen kunnes kaikki suklaat ja pähkinät on tarttuneet taikinaan. Tarvittaessa taikinaa vaivataan vielä niin, että lisätyt aineet sekoittuvat tasaisesti taikinaan.

Taikina leivotaan pötköksi, josta leikataan n. 25 yhtä suurta palaa. Palaset pyöritellään palloiksi ja pallot painetaan leivinpaperilla vuoratulle pellille. Cookiet paistetaan 225 asteessa 8-10 minuuttia. Ne saavat jäädä keskeltä vaikka himpun taikinaisiksi.

Näissä maistuu ihanasti joulu ❤️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti