Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 11. joulukuuta 2020

Virkatut tuolinpäälliset


 En ole ikinä malttanut ostaa keittiön tuoleihini päällysteitä, vaikka pehmustetuilla tuoleilla olisi huomattavasti mukavampi istua kuin pelkällä puulla. Ja onhan ne kauniitakin.

Idea lähti siitä, kun löysin käsityöliikkeestä isoja puuhelmiä, jotka tuntuivat täydellisiltä lisäyksiltä johonkin käsityöhön... Niinpä silmissäni alkoi vilkkumaan pehmusteet, joiden solmimisnauhojen päihin puuhelmet tulisivat.

Virkkaukseen käytin luonnonvalkoista miniontelokudetta ja koukkua 4.

Jonkin aikaa hain perusneliön mallia ja lopulta päädyin viktoriaaniseen neliöön. Ilmainen ohje on ollut saatavissa hakusanalla melko helpostikin netistä, mutta nyt se olikin mystisesti kadonnut ja jouduin oikein työkseni etsimään ohjetta, kunnes sen löysin. 

Piirsin neliön ohjeen vielä itselleni talteen, ettei enää toista kertaa näin kävisi. Ohje on lopulta hyvin yksinkertainen ja toistettavissa parin palan jälkeen ulkomuistista.

Eli ihan ensimmäisenä virkkasin sen viktoriaanisen neliön. Jätin neliön yhtä kierrosta vaille valmista, että saan pehmusteesta juuri oikean kokoisen ja täsmälleen tuolin kannen muotoisen. 

Neliön yhdelle reunalle tein levikkeen / siiven, joka jää selkänojan puiden väliin. 

Levenevän istuinlevyn muotoa myötäilin virkkaamalla reunuksen, joka lähti liikkeelle pehmusteen sivureunan puolesta välistä piilosilmukoilla edeten kiinteisiin silmukoihin, puolpylväisiin, pylväisiin ja lopulta yläkulmaan tultaessa pitkiin pylväisiin. Pitkillä pylväillä tein koko pehmusteen etuosan ja toiselle reunalle palasin päinvastaisessa järjestyksessä pylväiden kokoa vaihtaen. 

 Kun muoto täsmäsi istuinkannen kanssa, kiersin vielä koko työn kiinteillä silmukoilla.

Solmimisnauhat tein ketjusilmukoilla, jotka kiinnitin pehmusteen nurkkaan virkaamalla. Ihan vain varmuuden vuoksi vahvistin vielä solmimisnauhojen uloimmat reunat ja virkkasin muutaman silmukan pehmusteen reunaan, jatkaen silmukoita saman verran solmimisnauhan tyveen. 



Nauhojen päihin pujotin ne helmet.

Kylläpä näillä nyt istua kelpaa. 😊




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti