Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 17. joulukuuta 2020

Hyasinttien sipulien vahaaminen

 


Eräs ystäväni jakoi sosiaalisessa mediassa kuvia siitä, kuinka hän oli itse vahannut sipulikukkien sipuleita. Olen kyllä törmännyt kaupoissa valmiisiin vahattuihin amarylliksiin ja kun järkeilin asiaa, niin miksi tosiaan ei voisi vahata samoin myös hyasintin sipuleita? Sipulikukillehan riittää kasvuun ja kukintaan sipulissa oleva voima. Niitä ei tarvitse erikseen kastella tai ravita.

Ja miksi sitä ei voisi tehdä itse? 

Netti ei asiaan neuvoja jakanut, joten tartuin kylmiltään tuumasta toimeen...

Keräsin omat ja suurinpiirtein naapurinkin kynttilöiden kannat ja sulattelin ne vesihauteessa. Sulatusastian tulee olla riittävän syvä ja sulaa vahaa tulee olla niin paljon, että sipulit saa upotettua vahaan.

Ja vaikka omissa kynttilänjämissä oli mukana värillisiäkin kynttilöitä, ei nämä sävyt vahakerroksessa ainakaan häiritsevästi erotu.

Puhdistin sipuleista mullat ja katkoin niiden juuret. 

Tämän jälkeen kastoin sipuleita aina kaulusta myöden sulaan vahaan. Noin viidellä kerroksella vaha alkoi peittämään sipulien pinnoissa erottuvia ”virheitä” ja ne alkoivat näyttämään tasaisilta ja samettisen kauniilta. 😍

En osaa tässä innossani vielä edes mielikuvitella, mihin kaikkeen näitä sipuleita voin asetella. Eikä tarvitse mullan kanssa räpeltää. Muutaman päivän päästä näen myös sen, kuinka onnistuneet kukinnat näihin hyasintteihin saan ❤️




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti