Löysin valion sivulta ohjeen kanelicurdiin. Sivulla mainittiin tämän curdin olevan mainio makuyhdistelmä cheddarjuuston kanssa. Sitäkin se oli, mutta omaan makuuni rasvan lisääminen rasvan päälle oli vähän liian tymäkkää. Itse ajattelin lisätä tätä joululeivonnaisiin; pikkuleipien täytteeksi ja muihin makeisiin leivonnaisiin.
Ainekset (n. 2dl tölkki)
2dl kuohukermaa
4rkl fariinisokeria
50g voita
4tl jauhettua kanelia
Kermaa ja sokeria keitetään ja kuohutellaan kunnes seos kankeutuu (10-15min). Seos jäähdytetään kädenlämpöiseksi ja sekoitetaan sauvasekoittimella joukkoon voi ja kaneli.
Seosta survotaan niin kauan, että se muuttuu tasaiseksi ja kankeahkoksi tahnaksi.
Säilytetään jääkaapissa. Ennen käyttöä tämä täytyy ottaa ajoissa lämpenemään, koska jääkaappikylmänä se on melko kovaa.
Mutta onpa taas ihana ja uusi ruokalahjaidea 😍
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti