Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Suolaiset joulutortut



 

Tutkailin tarjolla olevia erilaisten suolaisten torttujen reseptivaihtoehtoja ja lopulta mieltä jäi kutkuttamaan valion sivuilta löytynyt ohje. Löysin myös vaihtoehtoja, joissa torttu paistetaan erikseen ja suolainen päällys lisätään lopuksi päälle, mutta halusin paistettavan päällyksen ja tämä ohje oli siltä osin haluamani. Myös makean hedelmän ja suolaisen lihan sekä sinihomejuuston kombo vaikutti mainiolta.

Tietenkin tortut voi valmistaa valmistaikinaan tai valmiisiin torttuaihioihin, mutta nyt toteutin tämän ihan alusta lähtien itse.

Taikina;

1 tlk ranskankermaa
250 g voita
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle;
Munaa voiteluun
Seesamin siemeniä
Persimon hedelmää
Ilmakuivattua Serranon kinkkua
Sinihomejuustoa
Pinjan siemeniä

Yhteen sekoitetut kuivat aineet nypitään huoneen lämpöiseen voihin. Ranskankerma sekoitetaan seokseen ja taikina laitetaan jääkaappiin lepäämään n. tunniksi. Kylmä taikina kaulitaan levyksi. Lehtevyyttä taikinaan voi hakea taittelemalla levyn useaan otteeseen pienemmäksi ja kaulitsemalla taas levyksi.


Tortut voidellaan ja niiden pintaan ripotellaan pinjan siemeniä. Kinkku- ja hedelmäsiivut asetellaan torttujen keskelle. Päälle ripotellaan sinihomejuustoa ja seesaminsiemeniä. Käytettävien täytemateriaalien määrä on täysin kiinni omasta mausta, vaikka vahvojen makujen puolesta täytteiden määrää on turha ylimitoittaa.


Torttuja paistetaan 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Tämä on helppo, maukas ja tarvittaessa nopeastikin valmistuva suolainen leivonnainen, jonka makuyhdistelmä on vertaansa vailla. 😋




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti