Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 2. tammikuuta 2021

Neulatyynyjä vanhoista kahvikupeista

 

Olen ihan heikkona vanhoihin kukkakuvioisiin kahvikuppeihin ja astioihin. Se vaan on harmi, että millään ei kaikelle tällaiselle ihanalle löydy säilytystiloja. Näin sitten Pinterestissä kahvikuppeihin liittyvän idean, jonka päätin toteuttaa. 

Edesmenneen mummoni kupeilla on enemmän tunnearvoa kuin rahallista-, tai käyttöarvoa. Niinpä päätin toteuttaa mummon vanhoihin kuppeihin näitä ihastuttavia neulatyynyjä, joilla kuitenkin on myös käytännön merkitys ja ne mahdollisesti ja toivottavasti päätyvät vielä hyötykäyttöön. Ajattelin antaa jokaiselle serkulleni ja heidän äideilleen tällaisen kupin.
Näin jokainen suvun perhe saa käyttöesineeksi muokatun muiston mummosta ❤️

Toteuttaminen on melko yksinkertaista. Leikataan kankaasta n. 20cm x 20cm kokoinen tilkku, johon harsitaan kiristyslanka ympyrän muotoon.


Lankaa kiristetään ja samalla työnnetään syntyvään ”pussiin” vanutäytettä niin paljon kuin sinne vain mahtuu ja hieman vielä yli. Lopuksi kiristyslanka sidotaan niin että koko paketti pysyy kasassa.


Kahvikupin sisäreunaan kiinnitetään kuumaliimalla kapea pitsi, joka piilottaa neulatyynyn ja kupin sauman. Seuraava osuus on tämän tuunauksen vaativin, mutta siinäkin kysytään ainoastaan nopeutta ja näppäriä sormia. Kuumaliimaa laitetaan runsaasti kupin sisäreunoille ja pohjalle. Kupin pohjalle jäävä neulatyynyn osa rutistetaan mahdollisimman pieneksi ja asetetaan paikoilleen niin, että kupin reunalla oleva pitsi pysyy paikoillaan. Tyynyä pidellään hetki paikoillaan, kunnes liima on kovettunut.


Lopuksi kuppi kiinnitetään kuumaliimalla lautaseen ja lautasen pohjaan tehdään muutama kuumaliimapisara, joiden tehtävä on toimia liukuesteenä.


Vallan ihastuttavia neulatyynyjä näistä syntyi ja mikä ihaninta, ne ovat muisto mummosta ja mummolassa vietetyistä kahvihetkistä ❤️


2 kommenttia: