Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 23. tammikuuta 2021

Ruusukori

 

Päätin ottaa tuunattavakseni korin, joka ei sellaisenaan oikein istunut käyttööni. 


Alunperin oli tarkoitus vain maalata kori valkoiseksi ja muovittaa sen sisäpuoli, että saisin siitä kesäksi korin, johon voisin istuttaa kesäkukkia. Kuitenkaan maalaamisen jälkeen en malttanut olla kokeilematta decoupagelakkauksen taipumista punokseen. Vaikka kukkakori tästä vielä näiden ruusujen jälkeenkin on tulossa.

Spraymaali olisi varmasti ollut hyvä vaihtoehto ja se olisi tunkeutunut kaikkiin kolosiin, mutta tällä erää käytin maalina tavallista puolikiiltävää kalustemaalia, jonka levitin pensselillä. Pinta vaati kunnolla peittyäkseen kaksi maalauskertaa.


Kuvion alustaan levitin ensin ohuen kerroksen lakkaa ja sijoitin servetistä leikkaamani kuvion ylimmän paperikerroksen oikeaan kohtaan.


Hiljaksiin vetelin lakkaa kuvion päälle niin, että kuvio tarttui yksittäisiin punoksiin. Annoin lakan hieman kuivua ja jatkoin sen jälkeen lakkaamista niin, että samalla rikoin servettiä punosten välistä.


Toimenpidettä ei voinut tehdä lakatessa kuviota ensimmäistä kertaa koska servetti on niin hentoa, että se repeilee hallitsemattomasti ja kuvio kärsii liikaa. Toistin tämän vaiheen kaksi kertaa, jolloin servetti alkoi olemaan kaikista punosten väleistä rikki ja repaleiset reunat oli liimattu punoksiin.


Yllättävää kuinka silmää voi pettää ja kuvio näyttää ihan kokonaiselta. 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti