Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 18. tammikuuta 2021

Paperipussi - sanan varsinaisessa merkityksessä


Paperinahka. Näyttää pinnastaan nahalta, mutta alapuoli oli paperimainen ja käteen tuntuu ihan voimapaperilta. Myyjä kertoi testanneensa kotona materiaalia ja jopa pessyt sen, mutta kangas ei ollut moksiskaan. Oikeastaan vain näyttänyt rypistyessään ja kuluessaan paremmalta.

Seuraavana päivänä mun oli pakko palata takaisin kangaskauppaan ja ostaa pätkä tätä kangasta. Parikin ideaa kun oli kypsynyt päässäni. Halusin tehdä mainoksille ja lehdille pussin, johon ne voi läjätä odottamaan päätymistä paperinkeräykseen. En kestä sitä, että niitä lojuu pöydällä tai muutenkaan silmissä...
Leikkasin kankaasta noin 70 cm x 70 cm kokoisen palan. Vaikka pussin voisi kasata teippaamalla ja liimaamalla, käytin saumoihin ompelukonetta, koska tämä pussukka joutuu töihin. Sen pitää kannettaessa kestää sisäänsä kerättyjen lehtien paino.

Ompelin kaksi reunaa toisiinsa ja käänsin putkilon oikein päin.

Tämän jälkeen avasin pohjan ja taitoin reunoihin kolmiomaiset taitteet.


Taitteiden väliin syntyy pussin varsinainen pohja, jonka taas ompelin kiinni, että se tulisi kestämään käytön.

Leikkasin kankaasta pohjan kokoisen suorakulmion, jonka kiinnitin kaksipuolisen teipin avulla pohjaan. Näin pohjasta tulee siisti, vaikka se ei varsinaisesti edes näy.


Käänsin pussin suusta sisään noin 20cm, että pussin valkoinen sisäosa ei näkyisi. Sen jälkeen tein vielä reunataitteen, joka jämäköittää pussin suuta.


Lopuksi viimeistely; maalasin sabluunan läpi pussin kylkeen tekstin "PAPERIPUSSI" ja kiinnitin "hand made" - napin alakulmaan.


Lopputulos on justiin sellainen paperipussi, jota oon aina halunnut. Aivan loistava kapistus siinä tönöttäessään keittiössä, piilottaen keräyspaperit sisäänsä ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti