Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Ropsurulla tonnikalatäytteellä


Päivän ruokailut oli jääneet vähän hippoisiksi ja piti saada koko porukalle jokin ruokaisampi, mutta suhteellisen nopea ja vaivaton iltapala. Joskus olen tehnyt tällaista rullaa jauhelihasta, mutta se tuntui liian raskaalta ja työläältä vaihtoehdolta tähän hetkeen. Kun sitten kaivelin kaappeja, satuin löytämään purkillisen chilitonnikalaa, mustapippurimaustettua tuorejuustoa ja ranskankermaa. Siitä se ajatus lähti.

Yleensä tapaan ylimitoittaa ja tehdä asiat vähän reilulla kädellä, mutta koetin olla tällä kertaa kohtuullinen.

Ropsuun tarvittavat ainekset (60cm uuni);

5 munaa
8 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g sulatettua voita

Kyseessä on siis aikalailla se perus ropsu, eli alias kropsu ja toisaalla myös pannukakkuna tunnettu tapaus. Tapaan käyttää taikinassa aina oikeaa voita ja munia ehkä himpun enemmän, kuin olisi välttämättä tarve. Vaikka tällä suunnalla ropsut ovat usein ohuita ja mahdollisesti valurautapannussa paistettuna pyöreitä, tykkään siitä että ropsua tulee kerralla koko pellillinen ja se on paksu ja mehevä ja että se vaikka nousee paistettaessa lähes uunista ulos.


Munat laitetaan astiaan ja niiden rakenne rikotaan. Maito sekoitetaan sen jälkeen munien joukkoon. Vehnäjauhot ja suola sekoitellaan mukaan ja lopuksi sulatettu voi. Annetaan taikinan oleentua muutamia minuutteja ja sekoitetaan vielä hyvin ennen kuin se kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Uuni lämmitetään 225 asteeseen ja ropsua paistetaan uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Täytteen ainekset;

1 prk chilitonnikalaa
1 prk ranskan kermaa
0,5 prk mustapippurituorejuustoa

Tuorejuustoa notkistetaan hieman, jonka jälkeen mukaan sekoitellaan ranskankerma ja valutettu tonnikala. Aivan varmasti mikä tahansa tonnikala tai mikä tahansa tuorejuusto sopii tähän ja antaa oman makunsa, muta suosittelen kokeilemaan juuri näitä kyseisiä tapauksia, sillä makuyhdistelmä oli ihanan mutkaton ja todellakin maukas.

Kun ropsu on jäähtynyt, levitetään täyte tasaisesti sen päälle ja rullataan koko komeus pitkältä sivultaan rullalle kuin kääretorttu.


Tästä iltapalasta pyydettiin uusintaa ennen kuin sitä oli edes syöty loppuun. Ja eipä tämä rulla yksinomaan iltapalapöytään istu. Menee varsin mukavasti vaikka kahvipöydän suolaisena tarjottavana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti