Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Virkattu kaukosäädinteline

Ostin sohvaan uuden päällisen ja siitä syntyi tarve tehdä kyynärnojalle uusi kaukosäädinteline. Kankainen kaukoteline on sohvan päädyssä hyvä, kun se suojaa kyynärnojaa likaantumiselta ja kulumiselta. Tuossa sohvan kulmassa kun tapaan käsitöitäni värkätä ja siinä mielessä nojakin on kovassa käytössä.

Toteutin pohjan miniontelokuteesta virkkaamalla ja koukulla 4.Virkkasin suorakaiteen muotoisen pohjan kiinteillä silmukoilla ”ristiin”. 

Vaikka ensin en ollut varma tekniikan valinnasta, ristiin virkattu kuvio näytti laajana pintana hyvältä. Aloitussilmukoita tein parillisen määrän ja kierroksen aloitin ja lopetin normaaliin kiinteään silmukkaan. Työn leveyden ja aloitussilmukoiden määrän mittasin sopivaksi omaan sohvaani (38 kjs).

Kun suorakaide oli niin pitkä, että mittasin sen riittävän sohvatyynyn alta kyynärnojan yli riippumaan, kiersin työn kaikki reunat vielä kiinteillä silmukoilla.

Taskun ompelin luonnonvalkoiseststa puuvillakankaasta. Mittasin taskun käänteineen sen kokoiseksi, että se ei peitä täysin virkattua pohjaa, vaan pohjaa jää reunoilta näkyviin. Pitsit kiinnitin taskuun koneella ompelemalla ja taskun kiinnitin pohjaan käsin ompelemalla, koska ainakin omaan ompelukoneeseen pohja oli liian paksu. Lopuksi ompelin (myös käsin) taskujaon keskelle kangasta. Tämä oli paksusta pohjasta johtuen kuitenkin hieman rumaa ommelta, joten lopuksi tein paksummasta puuvillalangasta päälle koristeellisemman ompeleen peittämään alkuperäisen ompelulangalla tekemäni ompelujäljen.

Viimeisen silauksen tein kiinnittämällä koristenapin taskun yläreunaan.





2 kommenttia:

  1. Hei! Tälläistä kapuloiden säilytysjuttua olen miettinyt itsekkin tehdä, kiitos ohjeesta! T: Udden blogin avannut Mökkiläinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos viestistäsi! Mainiota jos ohjeesta on iloa! 😊 pitääpä käydä kurkkaamassa blogisi! 😊

      Poista