Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Maistuva salamipiirakka rahkavoitaikinasta

 

Suolaisen piirakan taika on maistuvassa ja kypsässä pohjassa. Parhaatkin täytteet joutuvat kyllä makutestissä lujille, jos pohja on taikinainen tai vastavuoroisesti se ei maistu miltään. Itse suosin tavallisten suolaisten piirakoiden pohjissa juustoisia pohjia tai rahka-voitaikinaa. Päälisten suhteen tapaan käyttää oikeastaan sitä, mitä jääkaapista sattuu sillä hetkellä löytymään ja piirakoihin upotankin kaiken ylijäämän ja räippeet, jotka muuten saattaisivat jäädä käyttämättä ja pilaantua. Kuitenkaan liian kanssa ei kannata ruveta säveltämään, koska makujen täytyy soveltua yhteen ja niiden tulee silti erottua toisistaan.

Tällä erää piirakkaan päätyi rahka-voitaikinan päälle salamia, minitomaatteja, paprikaa sekä fetajuustoa. Päällys syntyi kermaviilistä, maustamattomasta jukurtista sekä munista.

Rahka-voitaikinan ainekset;

250g voita

1 tlk maitorahkaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Kuivat ainekset sekoitetaan yhteen ja rahka sekä pehmeä voi nypitään käsin tasaiseksi taikinaksi. Taikina painellaan piirakan pohjaksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tämän kokoisesta taikinasta tulee n. 30x40 cm kokoinen pohja.

Piirakan päälle käytin n. 75g salamia (salamileikkeistä leikkaamiani siivuja), (hieman jo nahistuneita) kirsikkatomaatin puolikkaita, 1 pienehkö kuutioitu paprika sekä fetajuustokuutiot, noin ½ purkkia.

Päällyksen ainekset;

1 tlk kermaviiliä

5dl maustamatonta jukurttia

2 munaa

Oman maun mukaan aromisuolaa, mustapippuria, chilirouhetta sekä korianteria.

Piirakkaa paistetaan n. 30 minuuttia keskitasolla 200 asteisessa uunissa.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti