Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 5. helmikuuta 2025

Porkkanakakku ystävyyden kakun juuresta

 

Olen aiemmin kertonut ystävyydenkakusta seuraavissa postauksissa:

Ystävyyden kakun juuri

Ystävyyden kakku - ketjukirje

Ystävyyden kakku

Ystävyyden kakku on siis juuresta valmistettava, mehevä ja makea kahvikakku. Alkuperäisessä ohjeessa mehevyys on pitkälti ananaksen ja taatelien ansiota. Kun näitä kakkuun käytettäviä aineksia ja niiden variaatioita käytiin työporukassa läpi, eräs työkaveri esitti, että juurestahan voisi tehdä porkkanakakun. Ja siitä syntyi ajatus tähän kokeiluun.

Kakun ainekset;

Noin 2,5 dl juurta

100 g voita sulatettuna

3 munaa

2,5 dl sokeria

1/2 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

2 tl leivinjauhetta

1 1/2 tl soodaa

5 dl vehnäjauhoja

1/2 pkt taatelia pilkottuna

6 keskikokoista porkkanaa raastettuna

Sulatettu ja jäähdytetty voi, munat, sokerit, suola ja sooda sekoitetaan juureen. Kuivat aineet sekä pilkotut taatelit sekoitetaan yhteen ja ne sekoitetaan taikinaan. Lopuksi taikinaan lisätään porkkanaraaste. 

Taikina sekoitetaan tasaiseksi ja se kaadetaan kahteen voideltuun ja leivinpaperilla pohjustettuun 26 cm irtopohjavuokaan.

Kakkuja paistetaan 175 asteessa n. 45 minuuttia.

Kakut voi pakastaa ilman kuorrutusta myöhempää käyttöä varten.

Kuorrutuksen ainekset:

100 g voita

200 g tuorejuustoa

Noin 4 dl  tomusokeria

1 tl vaniljauutetta

Pinnalle mantelirouhetta

Pehmeä voi vatkataan kuohkeaksi. Mukaan sekoitetaan tuorejuusto. Seosta vatkataan, kunnes se on kuohkeaa. Seokseen lisätään tomusokeri ja lopuksi vaniljauute.

Seos levitetään kakun päälle ja pintaan ripotellaan mantelirouhetta.

No mutta onhan kerrassaan mehevää ja maukasta porkkanakakkua! 😍




🌸 Terveisin Susanna 🌸




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti