Vaikka arkiruokien aatelien, jauheliha-makaroniruokien perusmaku on aina vähän samanlainen, niin tämä kombo kyllä toimii. Silti uudet variaatiot ovat tervetullutta vaihtelua perinteiselle makaronilaatikolle, tai mille tahansa makaronimössölle.
Kirkas makaronilaatikko tarkoittaa lähinnä sitä, että laatikon neste ei ole maitopohjainen, eikä sisällä esim. munaa. Vaikka kyllähän nekin makaronien väliaineena ovat ihan hyviä ratkaisuja. Kirkas makaronilaatikko muistuttaakin enemmän makaronipataruokaa, kuin laatikkoa.
Itse pidän siitä, että makaronilaatikossa on kunnolla lihaa, eikä lihan palat ole vain harvinaisia sattumia makaronien joukossa. Sen vuoksi lihan ja makaronien suhde ohjeessa on se, mikä se on. Myös mausteet, eli sipuli ja pippuri näyttelevät merkittävää osaa, eikä niiden kanssa säästellä.
Ainekset;
400 g makaronia
keittämiseen vettä ja suolaa
700 g sika-nautajauhelihaa
2 isoa sipulia tai 2 dl paahdettua sipulirouhetta
3 valkosipulin kynttä tai 2 tl valkosipulirouhetta
1 kasvisliemikuutio
1 tl mustapippurirouhetta
5 dl kasvislientä ( 5 dl vettä + 2 kasvisliemikuutiota)
3 dl parmesaanijuustoraastetta
Makaronit keitetään väljässä, suolalla maustetussa vedessä. Makaronien ei tarvitse kypsyä ihan täysin, sillä ne jatkavat pehmenemistään vielä uunissa.
Jauheliha paistetaan kypsäksi. Mukaan lisätään sipulit, mustapippuri sekä murusteltu kasvisliemikuutio.
Makaronit ja jauheliha yhdistetään ja sekoitetaan tasaiseksi seokseksi, joka kaadetaan uunivuokaan.
Kasvisliemi keitetään ohjeen määrien mukaan ja kaadetaan makaroniseoksen päälle.
Parmesaanijuustoraaste ripotellaan laatikon pintaan.
Laatikkoa paistetaan 175 asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Maittavaa ja helposti valmistettavaa arkiruokaa tämä! 😋
🌸 Terveisin Susanna 🌸
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti