Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 20. helmikuuta 2025

Isot juustokakkumuffinssit sitruunasydämellä

Jos en käytä leivonnassa suklaata, taittuu maku usein sitten sitruunaan. Näin kävi tälläkin erää. Mukaan päätyi kuitenkin yllättäen myös se suklaa… 😁

En ollut ensin varma siitä, kuinka monta muffinssia taikinasta tulee, taikinaa nimittäin oli PALJON! Mutta kun olin täyttänyt kaksi muffinssipellillistä suuria, tulppaanin muotoisia muffinssivuokia noin 2/3 niiden vetoisuudesta, taikina oli lopussa. Eli sain toivomani 24 kpl ja toivotussa koossa.

Eli taikinan tekoon kannattaa valita suuri astia ja 24 suurta muffinssivuokaa. Muffinssipellit ovat ihan ehdottomia välineitä muffinssien leivonnassa. Niiden avulla muffinssit säilyttävät muotonsa ja pysyvät kauniin pyöreinä myös paiston ajan.

Ainekset 24 suureen muffinssiin

 9 dl vehnäjauhoja

4 dl sokeria

6 tl leivinjauhetta

3 tl vaniliinisokeria

6 kananmunaa

1 prk maitorahkaa

1 dl maitoa

2 dl ruokaöljyä

1 sitruunan kuori raastettuna

1 sitruunan mehu

200 g valkosuklaata

Rahka ja maito sekoitetaan keskenään. Mukaan sekoitetaan munat, sitruunan kuori sekä mehu.

Kuivat aineet sekoitetaan yhteen. Suklaa rouhitaan karkeaksi rouheeksi ja sekoitetaan kuiviin aineisiin.

Kosteat aineet ja öljy lisätään kuiviin aineisiin ja taikina sekoitetaan nopeasti sekaisin.

Muffinssien päälle:

1 prk sitruunakreemiä


150 g tuorejuustoa

2 kananmunaa

0,5 dl sokeria

Tuorejuusto, munat ja sokeri sekoitetaan tasaiseksi.

Taikina jaetaan tasan suuriin muffinssivuokiin. Kreemi jaetaan muffinssien päälle. Kreemiä tulee yhdestä purkista reilu teelusikallinen  / muffinssi.

Tuorejuustoseos jaetaan muffinssien päälle.

Muffinsseja paistetaan 175 asteisessa uunissa keskitasolla 25-30 minuuttia.

On kyllä maku kohdillaan. Mehukas muffinssi, jota mehevöittää entisestään juustokakkumainen  pinta sekä raikas sitruunakreemisilmä.

Teen toisenkin kerran 😋




🌸 Terveisin Susanna 🌸

https://www.facebook.com/pastaakostassa 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti