Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 6. helmikuuta 2025

Kanelipeltipulla

Tämä pulla on helppo valmistaa, eikä vaadi liikoja työvaiheita. Onnistumiseen vaaditaan vain aikaa ja malttia. Ohjeen mukaisesta määrästä tulee isohko pellillinen pullaa ja halutessaan taikinan voi puolittaa.

Ainekset;

2/3 pkt hiivaa

2 tl suolaa

0,5 dl sokeria

6 dl käden lämpöistä vettä

3 rkl kardemummaa

0,5 dl ruokaöljyä

12 dl vehnäjauhoja

Sokeri ja suola mitataan astiaan. Käden lämpöinen vesi sekoitetaan hiivaliuokseen. Mukaan sekoitetaan kardemumma ja öljy sekä lopuksi jauhot. Taikina sekoitetaan tasaiseksi, mutta taikina jää veteläksi, eikä sitä ole tarve vaivata sen kummemmin.

Taikina jätetään lämpimään paikkaan liinan alle nousemaan niin kauaksi, että se on kaksinkertaistunut. Tähän tarvitaan omien kokemuksien mukaan aikaa 30 min - 2 tuntia 😅 kaikki riippuu nesteen lämpötilasta sekä nostatuspaikan olosuhteista

Noussut taikina levitetään tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle, noin 25x35 cm vuokaan tai pellille.

Pulla jätetään nousemaan liinan alle ja sillä aikaa valmistetaan kaneliseos.

Kaneliseoksen ainekset:

100 g voita

3 dl fariinisokeria (tai ruokosokeria. Myös tavallinen, valkoinen sokeri käy)

4 rkl kanelia

Voi sulatetaan ja sokeri sekä kaneli sekoitetaan siihen.

Kun taikina on noussut noin 1/2 tuntia, painellaan taikinaan esim. sormilla kuoppia ja levitetään kaneliseos pullan päälle siten, että kolot täyttyvät makeasta ja mausteisesta rasvasta.

Pullaa paistetaan 200 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Pullan annetaan jäähtyä ja sen pinnalle levitetään reilusti tomusokeri-vesiseosta. 

Pulla leikataan sopivan kokoisiksi paloiksi.

Pulla on parasta tuoreeltaan, mutta sen voi halutessaan myös pakastaa. Sokerikuorrutus ei kuitenkaan kestä pakastusta.





🌸 Terveisin Susanna 🌸




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti