Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 22. helmikuuta 2025

Valkosipulipataleipä

 Pataleipien tapaan myös valkosipulipataleivän valmistukseen tarvitaan aikaa, mutta työvaiheiltaan se on vähäinen ja muutenkin helppotöinen leivottava.

Kuten aiemminkin, leivon pataleipäni tuorehiivalla, kun en ole tuota kuivahiivaa oppinut ikinä oikein käyttämään…

Tähän pataleipään valkosipulin maku tulee valkosipulirouheesta, vaikka sen sijasta voi halutessaan käyttää tietenkin tuorettakin valkosipulia.

Ainekset;

2 rkl sokeria

2 tl suolaa

Kahden herneen kokoinen pala hiivaa

10 dl vehnäjauhoja

2 rkl valkosipulirouhetta

5 dl vettä

Sokeri, suola ja hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen veteen. 

Kuivat aineet lisätään nesteeseen ja sekoitetaan taikina tasaiseksi.

Jätetään taikina kohoamaan kelmulla peitettyyn astiaan huoneen lämpöön vähintään 12 tunniksi.

Taikina kumotaan runsaasti jauhotetulle alustalle ja pyöritellään taikinasta pallo, ei kuitenkaan vaivata taikinaa. Taikinapallon annetaan kohota pöydällä 1/2 tuntia.

Pata laitetaan uuniin ja uuni lämmitetään 225 asteiseksi.

Kuuma pata otetaan uunista ja padan pohjalle lorautetaan öljytilkka.

Taikinapallo nostetaan padan pohjalle, laitetaan kansi padan päälle ja nostetaan pata uuniin.

Leipää paistetaan padassa ensin 1/2 tuntia kansi päällä, jonka jälkeen kansi poistetaan ja paistamista jatketaan vielä 15 minuuttia.

Pata nostetaan uunista ja leipä kumotaan padasta.

Tuore leipä! 👌🏻




🌸 Terveisin Susanna 🌸

https://www.facebook.com/pastaakostassa  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti