Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 24. helmikuuta 2025

Rusinoilla ja taatelilla maustettu granola

 

Hetkittäin tulee se tilanne, että haluaa tarkastaa omia elintapojaan ja sitä koittaa hivuttaa päivittäisiin rutiineihin mukaan terveellisempiä elementtejä. 

Tällä kertaa huomioni kohdistuu ravintoon, säännölliseen ruokarytmiin sekä kyllin ravitseviin annoksiin, joiden avulla turhat välipalat ja ylimääräiset makeat jäisivät pois.

Aamupala- ja välipalavaihtoehtona granola on hyvä vaihtoehto. Siihen voi itse valmistaessaan käyttää juuri niitä tarvitsemiaan elementtejä sekä omia suosikkeja ja variaatioiden määrä on rajaton. Myös makeutta voi säädellä ja tehdä sen oman maun ja tarpeen mukaisesti.

Tämä ensimmäinen granola syntyi vähän niin kuin pussinpohjien ympärille. 

Ainekset:

4 dl isoja kaurahiutaleita

1 dl leseitä

1 dl pellavarouhetta

0,5 dl kurpitsan siemeniä

0,5 dl auringonkukan siemeniä

0,5 dl mantelirouhetta

0,5 dl cashewpähkinöitä

1 tl kanelijauhetta

1 tl vaniliinisokeria

Ripaus suolaa


0,5 dl kookosöljyä

0,5 dl hunajaa


0,5 dl rusinoita

0,5 dl kuivattua taatelia pieneksi pilkottuna


Kuivat aineet mitataan astiaan. Tarvittaessa pähkinöitä ja manteleita pilkotaan pienemmiksi. Sekoitetaan ainekset hyvin yhteen.

Kookosrasva ja hunaja mitataan kattilaan ja lämmitellään sekoittaen niin kauan, että öljy on sulanut.

Rasvaseos sekoitetaan kuiviin aineksiin ja sekoitellaan kaikki hyvin ja tasaiseksi seokseksi.

Seos levitetään uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Aineksia paahdetaan 150 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Seosta sekoitellaan useasti paahtamisen aikana, että ainekset eivät pala, vaan paahtuvat tasaisesti.

Taatelit pilkotaan pieniksi palasiksi. Rusinat ja taatelipalat sekoitetaan granolaan paahtamisen jälkeen.

Granolan annetaan jäähtyä hyvin ennen purkittamista.

Ihana ja terveellinen lisä aamupalalle tai välipalalle nautittavaksi esim. jukurtin tai rahkan kanssa 🥰



🌸 Terveisin Susanna 🌸



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti