Halloweeniksi leivoin melkoisen läjän porkkanadonitseja. Tästä taikinamäärästä tuli 2 peltiä isoja donitseja sekä 2 peltiä pieniä, eli 24 kpl kumpaakin sorttia 😅
Taikina on helppo puolittaa, jos haluaa kohtuullistaa leivonnaisten määrää…
Ainekset;
100 g voita
250 g porkkanasosetta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
Voi sulatetaan ja sen annetaan jäähtyä.
Porkkanat keitetään ja survotaan. Toki voi käyttää myös valmista sosetta. Huomioida täytyy, että sosetta tarvitaan tuo 250g. Tämä tarkoittaa noin 4-5 keskikokoista porkkanaa.
Jäähtynyt voisula sekoitetaan porkkanasoseeseen. Samoin munat ja kerma.
Kuivat aineet (jauhot, sokerit ja mausteet) sekoitetaan yhteen ja kuiva-aineseokseen lisätään kosteat aineet.
Taikinaa pursotetaan rasvatulle donitsipellille siten, että donitsikolot täyttyvät taikinalla noin 2/3.
Donitseja paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 13-15 minuuttia.
Ne kumotaan lämpiminä pois pellistä ja koristellaan jäähdyttyään.
Itse käytin koristeluun candymeltsejä, valkosuklaata ja erilaisia koristerakeita. Mm. silmäkoristeita, joiden valmistamisesta kerron täällä.
Taas kerran porkkana hoiti homman. Mehevä ja maukas donitsi 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti