Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 26. lokakuuta 2023

Halloweenin porkkanadonitsit

Halloweeniksi leivoin melkoisen läjän porkkanadonitseja. Tästä taikinamäärästä tuli 2 peltiä isoja donitseja sekä 2 peltiä pieniä, eli 24 kpl kumpaakin sorttia 😅

Taikina on helppo puolittaa, jos haluaa kohtuullistaa leivonnaisten määrää…

Ainekset;

100 g voita

250 g porkkanasosetta

2 kananmunaa

2 dl kermaa

6 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 tl suolaa

Voi sulatetaan ja sen annetaan jäähtyä. 

Porkkanat keitetään ja survotaan. Toki voi käyttää myös valmista sosetta. Huomioida täytyy, että sosetta tarvitaan tuo 250g. Tämä tarkoittaa noin 4-5 keskikokoista porkkanaa.

Jäähtynyt voisula sekoitetaan porkkanasoseeseen. Samoin munat ja kerma.

Kuivat aineet (jauhot, sokerit ja mausteet) sekoitetaan yhteen ja kuiva-aineseokseen lisätään kosteat aineet.

Taikinaa pursotetaan rasvatulle donitsipellille siten, että donitsikolot täyttyvät taikinalla noin 2/3.

Donitseja paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 13-15 minuuttia.

Ne kumotaan lämpiminä pois pellistä ja koristellaan jäähdyttyään.

Itse käytin koristeluun candymeltsejä, valkosuklaata ja erilaisia koristerakeita. Mm. silmäkoristeita, joiden valmistamisesta kerron täällä.


Taas kerran porkkana hoiti homman. Mehevä ja maukas donitsi 😋







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti