Kuu kraatereineen on todellakin juustoa. Tämä suolainen piirakka siis.
Pohjan ainekset:
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
150 g voita
2 rkl vettä
Pohjan ainekset sekoitetaan esim. yleiskoneessa tasaiseksi taikinaksi.
Taikina painellaan tasaiseksi n. 30 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Pohjaa voi esipaistaa 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa ennen täytteen lisäämistä
Täyte
150 g kirsikkatomaatteja
150 g edamraastetta
150 g mustaleimaemmentalraastetra (tai muuta vahvaa juustoa)
4 munaa
n. 2 tl mustapippurirouhetta
150 g fetajuustokuutioita
Tomaatit puolitetaan ja levitellään fetajuustokuutioidennkanssa pohjan päälle tasaisesti.
Juustoraasteet, munat ja mustapippuri sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Massa levitetään pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Piirakan paistamista jatketaan n. 25 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
Mehukas ja juustoinen ihanuus, joka hauskasti muistuttaa kuuta 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti