Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Halloweenin kurpitsapikkuleivät

 Tein halloweeniksi kurpitsan muotoisia pikkuleipiä vaaleasta pikkuleipätaikinasta, oranssista sokerimassasta ja mustaksi värjätystä pikeeristä.

Taikinan ainekset:

250 g voita

3 dl sokeria

3 munaa

8 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 dl soodaa

2 tl vaniliinisokeria

Voi ja sokeri vaahdotetaan. Joukkoon sekoitetaan munat yksitellen, aina välissä voimakkaasti vatkaten.

Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja ne lisätään voivaahtoon. Taikina sekoitetaan tasaiseksi.

Taikina kääritään kelmuun ja sitä lepuutetaan viileässä vähintään tunti. Taikinan voi tehdä vaikka jo edellisenä päivänä viileään odottamaan.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi ja siitä otetaan muotilla pikkuleipiä. Tästä taikinasta isohkoja pikkuleipiä tuli noin 40.

Pikkuleivät paistetaan 175 asteisessa uunissa. Paistoaika on n. 10 minuuttia.

Ei haittaa, vaikka uuni pyöristää pikkuleipien muotoja. Päälle tuleva sokerimassakuvio terävöittää muodot uudestaan.

Kaulin oranssista sokerimassasta ohuen levyn ja kiinnitin sen sulatetulla valkosuklaalla pikkuleipiin. Käytin siksi valkosuklaata kiinnittämiseen, kun tuo valmis oranssi massa ei ollut kovin hyvän makuista ja valkosuklaalla sain pikkuleipiin mukavasti pehmeää makua.

Lopuksi tein mustalla pikeerillä pikkuleipiin kurpitsalyhdyn suut ja silmät sekä ääriviivat.

Ei ehkä parhaita tekemiäni pikkuleipiä, mutta ihan kivoja kuitenkin 😊 pehmeähkö ja paksuhko pikkuleipä toimii mukavasti hieman ylimakean sokerimassapäällysteen kanssa.

Eihän nämä nyt mitenkään upeita ole, mutta ehkä niiden viehätys piilee juurikin niiden kömpelyydessä 🎃



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti