Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Pekoniin paketoidut täytetyt patongit

 

Helppoa, nopeaa, rasvaista, suolaista ja varsin epäterveellistä. Sellaisia ovat nämä patongit, jotka syntyvät puolivalmiista ja valmiista tuotteista. Helppoa ja ruokaisaa silti ja meillä harvakseen toteutettuna varsin kovassa huudossa.

Nämä patongit ovat kuitenkin siitä mukavia, että ne maistuvat myös jäähdyttyään. Minun suuhun sopivat kylminä jopa paremmin.

Esipaistetut patongit halkaistaan pituussuunnassa. Puoliskojen päälle levitetään juustodippikastiketta.

Kastikkeen päälle levitellään reilusti metwursti- ja kinkkusiivuja. Leikkeleiden päälle reilu kerros juustoraastetta ja patongin toinen puoli nostetaan päällisten kanneksi.

Patonkien ympärille kääritään pekonisiivuja.

Patonkeja paistetaan 200 asteisen uunin keskiosassa n. 20 minuuttia, kunnes pekonit ovat kunnolla kypsyneet.

Ihan kuumana leipiä on hankala leikata, joten ennen syöntiä niiden pitää malttaa antaa hetki jäähtyä.

Suurin piirtein epäterveellisistä aineksista valmistettavia patonkeja ei taida mikään liitto suositella, joten ei näitä ihan joka päivä kannata tehdä. Eikä edes joka viikko 😬



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti