Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 13. lokakuuta 2024

Virkatut pikkukurpitsat

Eipä ollut tarkoitus tällaisiin ikikurpitsoihin hairahtaa, mutta näin nyt vaan kävi... 😅 

Ja kaikki alkoi siitä, että minulla oli kerä oranssia puuvillalankaa. Mihinkähän tarkoitukseen olinkaan sen ostanut...? 🤔

Ensimmäisen kurpitsan tein siis tästä oranssista virkaten kiinteitä silmukoita ketjusilmukkariviin ja joka kierroksella silmukan takimmaiseen lankaan. Joka kierroksella takimmaiseen lenkkiin tehtävät kiinteät silmukat näyttävät laajempana pintana joustoneuleelta. Tällainen raidallinen pinta muistuttaa myös kaukaisesti kurpitsan uurteita.

Kun olin saanut omaa mieltäni tyydyttävän nelikulmaisen "neuleen" aikaiseksi, yhdistin päät toisiinsa, jolloin nelikulmio muuttui lieriöksi.

Ensin ompelin kiinni lieriön toisen pään, jonka jälkeen työnsin syntyneen pussin täyteen vanua. Sen jälkeen ummistin toisen pään ja jatkoin ompelua "napojen" välillä siten, että pallukka pakottautuu kasaan ja saa tunnistettavamman kurpitsan muodon. 

Tämän jälkeen virkkasin kurpitsalle kannan, lehtiä ja kärhöjä. 

Seuraavat kurpitsat valmistin samalla tavalla, mutta käytin kiinteiden silmukoiden sijaan pylväitä. Tämä tapa oli ehkä hieman parempi, kuin kiinteät silmukat. Tuo päiden supistaminen onnistuu pylväsmallilla siistimmin, kuin kiinteistä silmukoista tehdyssä versiossa.


Kuten kurpitsoja löytyy luonnostaankin eri väreissä ja monissa eri muodoissa, on näidenkin tekemisessä mielikuvituksella tilaa laukata.


Ihan hauskathan nämä ovat ja ilostuttavat suuresti, vaikka alunperin virkatut pikkukurpitsat eivät tekemättömien käsitöiden listalla olleetkaan. 😄




🌸 Terveisin Susanna 🌸






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti