Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 19. lokakuuta 2024

Itse tehty Dijonsinappi

Käytän Dijon-sinappia melko paljon ruuanlaitossa. Sitä kuluu pääasiassa kastikkeisiin ja liharuokiin. Yksi tällainen suosikkiruoka on härkäruukku, jonka ohje löytyy täältä.

Dijon-sinappi on niin vahvaa, että se ei sellaisenaan toimi oikein minkään kaverina, mutta mausteena se on ylivertainen.

Sattuipa sitten eräänä lauantaina, kun olin pistämässä jotain pataa uuniin, että jääkaapissa ei ollutkaan reseptin vaatimaa Dijon-sinappia... Siitä kimmokkeen saaneena lähdin selailemaa reseptejä. Löysinkin oikeastaan sitten vain sen yhden ohjeen, joka löytyy blogista Terveiset ravintoketjun huipulta ja on luettavissa täältä. Sinapin kypsymisajan kerrottiin kuitenkin olevan viikkoja, joten tuohon hätään siitä ei apua ollut, mutta päätin kuitenkin tehdä sitä jääkaappiin maustumaan seuraavaa tarvetta varten.

Muokkasin ohjetta paremmin itselleni sopivaksi mm. tekemällä sitä kerralla vähän isomman määrän sekä lisäämällä siihen sinapinsiemeniä.

Ainekset noin 3 dl valmista sinappia:

3 dl valkoviiniä

1 sipuli

2  yksikyntistä valkosipulia (tai vastaava määrä kynsiä)


1,5-2,5 dl sinappijauhetta

1,5 tl suolaa

2 rkl hunajaa

1 rkl öljyä

3 rkl sinapinsiemeniä


Sipulit kuoritaan ja pilkotaan ja ne kiehautetaan valkoviinissä. Kiehumisen jälkeen jätetään neste hautumaan kannen alle noin 15 minuutiksi.

Sattumat siivilöidään pois ja annetaan nesteen jäähtyä.

Sekoitetaan nesteeseen sinappijauhe sekä mausteet.

Keitetään sinappia koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Ensimmäisten pulpahdusten jälkeen keittämistä ei enää tarvitse jatkaa.

Itselleni kävi siten, että sinappijauhe ei ohjeen mukaisena riittänyt alkuunkaan, vaan sinappi jäi todella löyhäksi. Tämä on mahdollisesti seurausta siitä, että olen huomannut sinappijauheiden laadun vaihtelevan paljonkin. Eli tämän vuoksi reseptin sinappijauheen määrässä tuollainen liukuma...

Ja näin. Sinappi jääkaappiin odottamaan ja parin viikon päästä testiin.

Sellaisen huomion tein, että vaikka sinappi on kuinka vahvan makuista, yllättävän paljon valkoviinin maku tulee siitä läpi. Tämä siis vinkkinä valkkarin valintaan 😊




 

🌸 Terveisin Susanna 🌸





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti