Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 5. lokakuuta 2024

Tuoresalsa


Tuoresalsa viittaa enemmänkin meksikolaishenkisiin ruokiin, mutta se on mainio lisä ihan perinteisille suomalaisillekin ruuille. Ei siis tarvita välttämättä mitään erikoista ruokateemaa, että salsaa kannattaa lähteä tekemään.

Koulukuntia näkyy olevan useita esim. tomaattien siementen poistamisen suhteen, mutta varsinkin, jos puhutaan kotimaisen ruuan lisäkkeestä, ei mielestäni tarvitse liikaa miettiä, kuinka salsan valmistaa. Asia erikseen on sitten se, että kuinka kaukaista sukua tämä salsa on alkuperäiselle salsalle…

Tähän salsaan käytin viimeiset oman kasvihuoneen tomaatit, jotka olivat kypsyneet todella kypsiksi.

Ainekset;
6 kypsää tomaattia
1 punasipuli
2 yksikyntistä valkosipulia (tai vastaava määrä kynsiä)
1 mieto chili
nippu korianteria
1/2 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria

Ainekset pilkotaan kuutioiksi ja sekoitetaan yhteen. 

Minun suuhuni salsa maistuu paremmalta, kun se oleentuu ja makuuntuu edes seuraavaan päivään saakka jääkaapissa. Tällöin kasviksista irtoaa jo reilusti nestettä salsaan.


Sipulien vuoksi salsa luovuttaa sipulien tuoksun kattavasti koko jääkaappiin... Tästä syystä ostin salsalle ihan oman astian, jossa sen säilyttäminen on jatkossa mahdollista niin, ettei kaikki jääkaapissa oleva maistu sipulilta. Astia on lasinen, eli oikein hyvä tarjoiluastianakin, mutta siinä on tiivis, muovinen kansi, joka pitää haisut astiassa. Että eipä ainakaan hajun tarttumisen pelossa tarvitse jatkossa salsatta olla. 😅





🌸 Terveisin Susanna 🌸



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti