Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 2. lokakuuta 2024

Salamikolmioleivät

Kolmioleipien suosio ei meidän porukassa pääse hiipumaan.

Näiden kolmioleipien täytteessä yhdistyy vahvat maut; salami, paprika ja suolakurkku.   

Ainekset noin 16 kolmioleipään;

200 g salamia (kuutioituna, rouheena tai leikkeleestä pienistettynä)

1 paprika

3 suolakurkkua

150 g mozzarellaraastetta

 

1 rs ranskankermaa

1 rs kermaviiliä

200 g tuorejuustoa

Aromisuolaa

2 rkl sinappia

Mustapippuria


1 pkt (16 siivua) paahtoleipää


Tuorejuusto notkistetaan ja sekoitetaan yhteen ranskankerman, kermaviilin sekä mausteiden kanssa. Mausteita laitetaan oman maun mukaisesti.

Kurkut ja paprika sekä tarvittaessa salami pilkotaan pieniksi kuutioksi ja sekoitetaan juuston kanssa täytemassaan.

Täytettä levitetään reilu kerros leipäsiivun päälle ja nostetaan toinen leipäsiivu täytteen päälle. Muodostunut kerrosleipä leikataan kolmioksi, kulmasta kulmaan.

Leivät kääritään kelmuun ja annetaan oleentua viileässä vähintään yön yli. Makujen tasaannuttua leivät ovat ihanan meheviä ja maukkaita.


Näistä leivistä on moneksi. Tapaan tehdä näitä retkieväiksi sekä jääkaappiin hektisten hetkien hätävaraksi 😋





🌸 Terveisin Susanna 🌸


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti