Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 15. lokakuuta 2024

Pieni pellillinen mascarpone-mustikkapiirakkaa

No etteikö taas ollut se tilanne edessä, että jääkaapissa oli useampi purkki erilaisia vanhenevia maitotuotteita. Varsin hyvä syy laulattaa vatkainta.

Leivontaan lähti mustikkapiirakka ja koska ystävättäreni oli tässä hieman aiemmin maininnut ääneen leiponeensa mascarpone-mustikkapiirakan, huomasin eteeni tulleen mainion tilaisuuden testata tuota herkkua. Mascarponetäytteen tein käsituntumalla käyttäen niitä aineksia, jotka jääkaapissa päiväystään huusivat.

Pohjan ainekset;

200 g voita

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Munat sekoitetaan vaahtoon yksitellen, välissä voimakkaasti vatkaten. Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja lisätään voiseokseen. Taikina sekoitetaan tasaiseksi.

Taikina levitetään tasaiseksi leivinpaperilla vuoratulle, noin 35 x 45 cm uunipellille. Taikina jää löysähköksi ja sen levittäminen on kaikkein siisteintä tehdä kostuteuin sormin.

Täytteen ainekset;

Noin 6 dl mustikoita (tuoreet tai pakastetut käy)

250 g mascarponejuustoa

2 tlk ranskankermaa

2 kananmunaa

1 dl sokeria

2 tl vaniliinisokeria

Mascarpone notkistetaan ja sekoitetaan ranskankerman kanssa yhteen. Mukaan sekoitetaan munat ja sokerit ja täyte sekoitetaan tasaiseksi seokseksi.

Mustikat levitetään taikinan päälle. Jos käyttää pakastemustikoita, niitä ei tarvitse sulattaa, vaan ne voivat olla kohmeisia.

Täyte levitetään mustikoiden päälle.

Piirakkaa paistetaan 175 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia ja annetaan sen jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Piirakan voi pakastaa paloina, mutta se säilyy myös jääkaapissa hyvänä useita päiviä.

Uskomattoman pehmeän makuinen ja hyvin koossa pysyvä piirakka 🫐





 🌸 Terveisin Susanna 🌸





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti