Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 9. elokuuta 2024

Mansikkajuustokakku browniepohjalla

Yhdistin tähän kakkuun päivänsankarin toiveita; mansikoita sekä brownieta.

Usein näiden kakkujen leipomiset kääntyvät siihen, että teen ne aineksista, jotka sattuvat kaapista löytymään.

Browniepohjan tein hieman eri tavalla ja eri reseptillä, kuin normaalisti teen oman lempparini, kolmen suklaan brownien. Päivänsankarin toiveesta en käyttänyt lainkaan tummaa suklaata, vaan ainoastaan maito- ja valkosuklaata.

 

Pohjan ainekset;

150g voita

150 g maitosuklaata

2 munaa

0,5 dl sokeria

0,5 dl siirappia

1 dl jauhoja

0,25 dl tummaa kaakaota

2 tl vaniliinisokeria

100g valkosuklaata isona rouheena

100 g maitosuklaata isona rouheena

 

Voi sulatetaan ja kuumaan voihin sulatetaan suklaa sekoitellen. Munat ja sokerit vatkataan vaahdoksi ja joukkoon sekoitetaan hieman jäähtynyt voi-suklaasula. Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja ne lisätään seokseen. Lopuksi seokseen lisätään vielä karkeaksi rouhitut suklaat.

26 cm irtopohjavuoka pohjustetaan leivinpaperilla ja taikina levitetään vuokaan. Pohjaa paistetaan n. 20 minuuttia 175 asteisen uunin keskitasolla. (Huom! Uunien erot!) Paistunut pohja jäähdytetään ja irrotetaan varovasti vuoasta ja puhdistettu vuoka alustetaan uudestaan leivinpaperilla, jonka jälkeen pohja laitetaan takaisin vuokaan.

Täytteeseen käytin valmista Städerin mansikan makuista kermahyydykettä. Tämän voi tietenkin korvata myös mansikkalohkoilla tai mansikkasoseella, mutta tällöin liivatteiden määrä tulee lisätä. Käyttäisin tähän määrään vähintään 4 liivatelehteä.

 

Täytteen ainekset;

4 dl kermaa

125g Mansikan makuista kermahyydykettä, 

johon ohjeen mukaan lisätään 1 dl rasvatonta maitoa (tai 2 dl mansikkasosetta ja mansikkalohkoja)

350 - 400 g maustamatonta tuorejuustoa (riippuen rasian koosta)

Tilkka / 0,3 dl sitruunamehua

2 liivatelehteä

100 g valkosuklaata sulatettuna (tai oman maun mukaan sokeria makeutukseen)

100 g maitosuklaata hienona rouheena 

Kerma vatkataan vaahdoksi ja mansikan makuinen kermahyydyke lisätään ohjeen mukaisesti maidon kanssa sekoitettuna kermaan. Liivatelehdet liotetaan kylmässä vedessä ja sulatetaan kuumaan sitruunamehuun. Notkistettu tuorejuusto lisätään massaan ja massa sekoitetaan tasaiseksi. Jäähtynyt sitruuna-liivateseos lisätään seokseen, samoin sulatettu valkosuklaa ohuena nauhana ja koko ajan sekoittaen. Valkosuklaata käytän yleensä aina moussekakuissa makeuttamiseen ja parantamaan täytteen hyytymistä. Lopuksi lisätään massaan mukaan hienoksi rouhittu maitosuklaa ja seos levitetään browniepohjan päälle vuokaan.

Kakun annetaan hyytyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa, tai mieluiten seuraavaan päivään saakka.

Koristelun tein suklaavalumilla sekä tuoreilla hedelmillä ja marjoilla. Suklaavaluman teossa mukailin mirroglazekuorrutuksen tekoa, koska oli sitten hyvä tai huono päivä, sillä on tuntunut nämä valumat parhaiten aina onnistuvan.

 

Suklaavaluman ainekset;

150 g maitosuklaata

2 liivatelehteä

1 dl kermaa

2 rkl glugoosisiirappia

3 rkl rypsiöljyä

Kerma ja sokeri  kuumennetaan lähes kiehuvaksi (ei kiehauteta) ja liotetut liivatteet sulatetaan mukaan. Kuuma kermaseos kaadetaan rouhitun suklaan päälle ja sekoitellaan seosta kunnes suklaa on täysin sulanut. Lopuksi lisätään mukaan öljy koko ajan sekoittaen.

Liivatteesta johtuen massa jämähtää melko nopeasti ja siksi valumat täytyy tehdä heti massan valmistuttua.

Valumien jälkeen kermapursotteet, hedelmät ja marjat kehiin ja vóila! Syntymäpäiväkakkunne Sir!








🌸 Terveisin Susanna 🌸



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti