Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 1. elokuuta 2024

Kanttarellikastike

En ole suuri sienten ystävä. Ääritapauksissa korvasienet ja kanttarellit ovat niitä sieniä, joita voin mahdollisesti syödä, mutta ei se suutuntuma siltikään ole minulle mieleen. Ja näinkin aikuisena ihmisenä olen jo oppinut siihen, että muita miellyttääkseni minun ei tarvitse esittää pitäväni asioista joista en todellisuudessa pidä. Ei edes arvokkaimmista saatavilla olevista sienistä 😅 Mutta se, etten itse sieniä syö, ei estä minua valmistamasta niitä ruuaksi muille. Ja ova tilaisuus tähän tuli, kun saimme anopilta litran verran noita upeita, keltaisia vahveroita 🤩

Koska sienitietouteni on yhtä huonoa kuin harrastuneisuuteni kyseisellä saralla, en uskaltanut lähteä kehittelemään omiani, vaan painoin mieleeni kaikki saamani neuvot ja valmistin sienistä kermakastikkeen.

Ainekset;

Noin 1 l kanttarelleja

Voita paistamiseen

1 isohko sipuli

4 dl kermaa

Yrttisuolaa

Mustapippuria myllystä

Sienet puhdistetaan ja pilkotaan ja huuhdellaan. Sieniä paistetaan pannulla, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Tällä kohtaa jaoin sienet pannun toiseen reunaan ja lisäsin tyhjälle puolelle voin ja kuutioidun sipulin. Kuullotin sipulin ja yhdistin sitten sipulit ja sienet.

Lisäsin mukaan kerman ja annoin kastikkeen ropsotella pannussa, kunnes se oli vetäytynyt hieman kasaan.

Lopuksi maustoin kastikkeen yrttisuolalla sekä mustapippurirouheella.

Tästä kastikkeesta kyllä tykättiin ja se hävisi pannusta yhdellä istumalla.

Sen verran toki maistoin itsekin, että voin sanoa onnistuneeni. Kastike oli hyvän makuista siitä huolimatta, ettei se sieni suussa miellyttävältä tunnukaan 😅




🌸 Terveisin Susanna 🌸




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti