Innostuin paistelemaan lättyjä vähän kuin urakkaluontoisesti ja päätin tuosta lättymäärästä toteuttaa lättykakun, jonka kuva on joskus mieleeni jäänyt.
Lättyjen perusohje;
3 kananmunaa
6 dl vissyvettä
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
Voita paistamiseen
Munien rakenne rikotaan ja niiden sekaan lisätään maito sekä kuivat aineet. Taikina sekoitetaan tasaiseksi ja jätetään turpoamaan vähintään 15 minuutiksi.
Lätyt paistetaan kuumalla pannulla voissa.
Lättyjen jäähdyttyä kasataan kakku.
Käytin tähän lättykakkuun
7 lättyä
2 dl kermaa vaahdoksi vatkattuna
4 dl tuoreita mansikoita
2 dl mansikkahilloa
Lätyt kasasin siten, että väliin levittelin vuorosiin mansikkahilloa tai kermavaahtoa ja tuoreita mansikkalohkoja. Kakun päällimmäisen lätyn päälle levittelin kakkua somistamaan kermaa ja mansikkalohkoja.
Voihan ne lätyt tälläkin tapaa syödä 😁
🌸 Terveisin Susanna 🌸
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti