Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 20. elokuuta 2024

Juustokakku Cookies and cream

Juustokakkujen parhaimmistoon kuuluu ehdottomasti tämä lempeä juustokakku, jonka täyte myötäilee pohjan makua.

Kakun pohja tehdään tummista vaniljakreemitäytekekseistä ja samaa murua käytetään myös täytteeseen. Täytteen hippoisuus syntyy kerman ja mascarponen yhdistelmästä, johon loivan sävyn tuo ranskankerma sekä tuorejuusto. Kakun hyytyminen varmistetaan liivatteella.

 Ainekset 26 cm vuokaan

3 pkt kreemitäytteisiä tummia pikkuleipiä (oreo, domino tai neo keksejä, noin 150 - 175 g / pkt)

50 g voita sulatettuna

4 dl kuohukermaa

250 g mascarponejuustoa

175 g maustamatonta tuoresjuustoa

1 prk ranskankermaa

1,5 dl sokeria

4 liivatelehteä + tilkka nestettä liuottamiseen

Pinnalle 2 dl kermaa, minipikkuleipiä sekä koristerakeita


Pikkuleivät murskataan pieneksi muruksi. Murusta erotellaan 1/3 sivuun. Jäljelle jäävään 2/3 sekoitetaan sulatettu voi ja seos painellaan leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan pohjalle.

Kerma vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi ja mukaan sekoitetaan notkistetut mascarpone ja tuorejuusto. Jos seos lievistyy, vatkaamista jatketaan, kunnes se kuohkeutuu uudestaan. Mukaan lisätään sokeri sekä ranskankerma. Liivatteet liotetaan ohjeen mukaan kylmässä vedessä ja ne sulatetaan pieneen tilkkaan nestettä. Hieman jäähtynyt liivateneste sekoitetaan kermaseokseen ohuena nauhana, koko ajan massaa sekoittaen. Lopuksi seokseen lisätään sivuun otettu pikkuleipämuru.

Seos levitetään keksipohjan päälle vuokaan ja kakku nostetaan viileään hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluummin kakun annetaan hyytyä kuitenkin seuraavaan päivään saakka.

Kakku koristellaan esim. kermapursotteilla ja minipikkuleivillä.



Täydellinen kakku ainakin niille, jotka pitävät tummista täytekekseistä 😋







🌸 Terveisin Susanna 🌸






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti