Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 11. elokuuta 2024

Paloista virkattu vaaleanpunainen kukkakassi

 

Tämän kassin palat saivat lähtölaukauksen siitä, kun minulle oli jäänyt muutama vajaa kerä lankoja, joille ei varsinaisesti ollut mitään kohdetta. Tosin tässähän käytiin lopulta niin, että olin arvioinut täysin väärin vaaleanpunaisen langan menekin ja ennen kuin löysin prikulleen samaa, poistumassa olevaa lankaa, ehdin jo kokeilla palojen yhdistämistä useilla muilla ja jopa täysin eri värisillä langoilla. Mikään ei vaan tuohon istunut ja lopulta ONNEKSI oikeaa lankaa vielä useiden etsintäkertojen ja -paikkojen jälkeen löytyi.

Käytin virkkaamisessa 3 koukkua ja eri valmistajien eri värisiä puuvillalankoja, joiden vahvuus oli suurin piirtein samaa luokkaa.

Tein paloja yhteensä 18 kpl, eli 9 puolellensa. 

Yhdistin palat kiinteillä silmukoilla toisiinsa.

Virkkasin laukkuun soikean pohjakappaleen, jonka kiinnitin laukun pohjaksi myös kiinteillä silmukoilla.

Virkkasin laukun yläosaan muutaman kierroksen kiinteitä silmukoita jämäköittämään ja selkeyttämään yläreunaa ja suuaukkoa. Viimeisellä kierroksella kiinnitin yläreunaan metalliset D-lenkit olkahihnaa varten.

Olkahihnan virkkaamisen aloitin toisesta D-lenkistä ja virkkasin hihnan kiinteillä silmukoilla leveyssuunnassa edestakaisin, kunnes se oli kyllin pitkä. Kiinnitin hihnan toisen pään toisen puolen D-lenkkiin.

Lopuksi viimeistelin kassin nahkaisella ”hand made” - merkillä.

Tästä kassista tulikin varsin iloisen näköinen kapistus 😊






🌸 Terveisin Susanna 🌸



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti