Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 8. elokuuta 2024

Makrameelehti avaimenperä / laukkukoriste

Makrameesolmuilla tehdyt lehdet ovat kiehtoneet minua. Tämä pieni, helppo ja nopeasti syntyvä lehti oli varsin oivallinen työ lähteä testaamaan ja harjoittelemaan tällaisen lehden tekoa.

Lehteen käytin seuraavat tarvikkeet:


Rapulukko

2 kpl 25 cm nyörejä

16 kpl 20 cm nyörejä


Kiinnitin pidemmät nyörit keskeltä nyöriä rapulukkoon leivonpääsolmuilla. Näistä nyöreistä syntyy lehden ranka, johon lyhyemmät nyörit kiinnittyy.

Lyhyet nyörit solmitaan ja kiristetään rankaan niiden keskikohdasta vastakkain ja näin ne ”lukitsevat” toisensa. Solmun suuntaa vaihdellaan siten, että vierekkäiset solmut ovat aina eri suuntaiset. Näin ranka pysyy tasapainoisena.


Kun kaikki nyörit ovat kiinni rangassa, ne kammataan auki.

Lopuksi syntyneet hapsut leikataan lehden muotoon. Ei ole pahitteeksi, jos leikkaamisessa käyttää jonkinlaista paperista leikattua kaavaa, koska se helpottaa saamaan lehden symmetriseksi.

Vaikka nyt testasinkin tätä aiemmin joihinkin töihin liian löyhäkierteiseksi moittimaani chunkymoplankaa tällaiseen auki kammattavaan työhön, tuntui se tähänkin vähän liian löyhältä. Lehti piti leikata melko pieneksi, ettei langat ”lörpsähdä”. Mutta ehkei tällaiset lehdet ole niinkään tarkoitettu päivittäin käytettäviin tavaroihin… Pohdin mielessäni nimittäin myös sitä, että kuinka nuo solmut lopulta kestävät löyhtymättä käytössä? 🤔 Tämä vaatii nyt vain testausta 😊

Kaunishan tuo lehti kuitenkin on. Käyttää sitä sitten avaimenperänä tai koristeena laukussa. Tai jotain muuta.

Tästä oppineena tiedänkin nyt, millä tapaa ja mihin käyttöön seuraavan lehden toteutan 😉




 🌸 Terveisin Susanna 🌸


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti