Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 7. heinäkuuta 2024

Virkattu vaappuva lelu - kauris

Pidin tätä vaappulelun virkkaamista ehkä haastavimpana näistä vauvalle virkattavista tarvikkeista. Ja pariin otteeseen kyllä lähdön purkasinkin… siitä kun meinasi tulla väkisin liian pieni. Ja väritön. Lopulta pääsin sopuun silmukoiden ja värien kanssa ja sain työn alkuun.

Lelu on virkattu Drops Safran langasta ja käytin virkkaamiseen 3 koukkua. Lankojen lisäksi leluun tarvitaan vanua sekä vaappuleluun tarkoitettu vaappupallo.

Aiemmat virkatut vauvan tarvikkeet:

Helistin I

Helistin II

Tuttinauha

Aloitin vaappulelun pohjan vihreällä ja ajatuksena oli tehdä siirtyminen kauriin perusväriin sahalaitakuviolla. Siten, että vihreä pohja kuvaa heinikkoa.

Alkuosan valmistuttua kirjailin ruohikon reunaan kukkasia. Ne piristivät mukavasti muutoin tylsähköä vartaloa.


 

Ennen kun suuaukko pieneni liikaa, sujautin sisään vaappulelun helisevän mollukan ja koetin tunkea mukaan vanua niin paljon, kuin mahdollista, tasaisesti mollukan alle ja sen sivuille, että vanu tukisi munan muotoista mollukkaa kylliksi. Tämän lelun onnistumisessa haastavin osa olikin tämä lelun sydän… vaikka vanua on lelussa todellakin paljon, mollukka pääsee liikkumaan, jos lelua oikein vääntelee. Ja jos mollukka on väärässä asennossa, ei lelukaan toimi 😅 

Virkkaamisen haastavuus kasvoi, kun lelun paino kasvoi 😅

Kauluksen tein sinisestä langasta, että saisin mukaan edes vähän värejä. 

Luin nimittäin viime keväänä artikkelin sad beige vanhemmuudesta ja sisustusilmiöstä, jossa vanhemmat sisustavat lastenhuoneen muuta sisustusta myötäillen neutraaleilla väreillä ja kaikki kirkkaat, lapsia kiinnostavat värit piilotetaan… Ikäväkseni huomasin, että omaa silmääni miellytti nuo seesteiset lastenhuoneet, mutta voin vain kuvitella, kuinka virikkeetön tuollainen ympäristö pienelle on… Tällaisiin kaurisleluihin on kuitenkin aika vaikea saada kirkkaita värejä. Niinpä nämä virkkaukset ovat siinä sad beigen rajamailla, vaikka kuinka niitä koetin värittää 🤷🏻‍♀️

Pää, korvat ja sarvet syntyivät samalla mallilla, kuin helistimessä, kuitenkin hieman suurempana. 

Lopputulos on ihan ok. Ehkä lelun kokonaiskorkeus on hieman yläkanttiin, mutta tuota korkeutta oli hankala arvioida tekovaiheessa. Ohjetta kun ei tähän ollut.


 

Taas yksi osa lisää vauvan tarvikesettiin. 🥰🌸 Terveisin Susanna 🌸Ei kommentteja:

Lähetä kommentti