Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 19. heinäkuuta 2024

Vaniljalla maustettu mansikkahillo

Tämä mansikkahillo on ollut luottoreseptini ja ehdoton suosikkini jo vuosikymmeniä. Perusohje on yksinkertainen keitetyn hillon ohje, joka löytyy Dansukkerin hillosokeripussin takaa.

Tapaan tehdä yleensä hillon ohjeen määrää pienemmässä erässä, koska käytän hilloon ”kakkosluokan” mansikat ja niitä harvoin on käsillä ihan kahta kiloa 😅


Ainekset noin 1,5 litraan maailman makoisinta mansikkahilloa:

2 litraa kotimaisia, perattuja mansikoita

0,5 dl vettä

0,5 kg (1/2 pussia) hillosokeria

1 rkl vaniljauutetta

0,5 dl sitruunamehua


En pidä kovin paljoa isoista mansikan möllyköistä hillossa, joten paloittelen isommat mansikat ja käytän hilloon kaikki pikkumansikat, jolloin ne voi käyttää kokonaisina.

Mansikat ja vesi kuumennetaan hellalla.

Hillosokeri sekoitetaan mansikoiden joukkoon, kun mansikkaseos alkavat höyryämään. Seos kiehautetaan ja sitä keitetään rauhallisesti noin 15 minuuttia silloin tällöin seosta sekoittaen. 

Hillosta kerätään kauhalla pois pintaan kertyvä vaahto.

Mukaan sekoitetaan vaniljauute ja sitruunamehu. 

Hillon annetaan jäähtyä kattilassa noin 0,5 tuntia välillä sekoittaen. Lopulta marjat lakkaavat nousemasta pintaan. Siinä vaiheessa hillo on valmista purkitettavaksi.

Tapaan pakastaa hillon muovirasioissa. Jääkaappiin säilön tiiviisiin tölkkeihin sen verran hilloa, mitä arvelen käyttäväni seuraavan parin kuukauden aikana. Hillo säilyy kyllä avaamattomana tölkissä kuukausia, mutta viileän tilan vähyyden vuoksi suosin pakastamista.

Tämä hillo on oikeasti niin hyvää, että tekisi mieli itkeä!




🌸 Terveisin Susanna 🌸


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti