Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 6. heinäkuuta 2024

Tuplajäätelö

 Tuplajäätelön pohjamakuna on luonnollisesti tupla-suklaapatukat. Kivaa tekstuuria jäätelöön syntyy mantelirouheesta. 

Ainekset;

5 dl kuohukermaa

1 tlk kondensoitua maitoa

0,75 dl glukoosisiirappia


1 dl kermaa +  2 tupla maxi - patukkaa

1 dl kermaa + 100 g maitosuklaata

Noin 50 g mantelirouhetta


Tuplapatukat sulatellaan kattilassa kuumentaen kermaan. Annetaan massan jäähtyä.

Maitosuklaa sulatellaan kattilassa kuumentaen kermaan. Annetaan jäähtyä.

Kerma vatkataan vaahdoksi. Mukaan sekoitetaan siirappi ja sen jälkeen kondensoitu maito. Massaan sekoitetaan tupla-kermaseos sekä mantelirouhe (osan mantelirouheesta voi jättää koristeeksi jäätelön pintaan).

Jäätelömassa laitetaan kannelliseen astiaan ja suklaa-kermaseoksesta tehdään massaan ”raitoja”, joita voi muotoilla painelemalla lusikkaa massaan. Halutessa pintaan ripotellaan osa mantelirouheesta.

Astian kansi suljetaan ja jäätelöä jäädytetään vähintään 4 tuntia pakastimessa.

Varsin kivan makuinen jäätelökokeilu 😊




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti