Tuplajäätelön pohjamakuna on luonnollisesti tupla-suklaapatukat. Kivaa tekstuuria jäätelöön syntyy mantelirouheesta.
Ainekset;
5 dl kuohukermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
0,75 dl glukoosisiirappia
1 dl kermaa + 2 tupla maxi - patukkaa
1 dl kermaa + 100 g maitosuklaata
Noin 50 g mantelirouhetta
Tuplapatukat sulatellaan kattilassa kuumentaen kermaan. Annetaan massan jäähtyä.
Maitosuklaa sulatellaan kattilassa kuumentaen kermaan. Annetaan jäähtyä.
Kerma vatkataan vaahdoksi. Mukaan sekoitetaan siirappi ja sen jälkeen kondensoitu maito. Massaan sekoitetaan tupla-kermaseos sekä mantelirouhe (osan mantelirouheesta voi jättää koristeeksi jäätelön pintaan).
Jäätelömassa laitetaan kannelliseen astiaan ja suklaa-kermaseoksesta tehdään massaan ”raitoja”, joita voi muotoilla painelemalla lusikkaa massaan. Halutessa pintaan ripotellaan osa mantelirouheesta.
Astian kansi suljetaan ja jäätelöä jäädytetään vähintään 4 tuntia pakastimessa.
Varsin kivan makuinen jäätelökokeilu 😊
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti